Vágólapra másolva!
Hétfőn este a Magyar Állami Operaházban rendezték meg a 2023-as Év Sportolója Gálát, ahol Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya vehette át az év férfi sportolójának járó díjat. A Liverpool focistája a díj megnyerése után a kiposztolt egy videót a közösségi oldalára, amelyben felidézte pályafutása talán legemlékezetesebb évét.

Szoboszlai Dominiknek elképesztő szezonja volt. Korábbi csapatával, a német RB Leipziggel Német Kupát nyert, mellette pedig bronzérmes lett a Bundesligában. Nyáron aztán a Premier League-ben szereplő Liverpool 70 millió euróért kivásárolta a szerződéséből, azóta pedig stabil kezdő a világ egyik legjobb csapatában, amely jelenleg is vezeti az angol bajnokságot.

Szoboszlai Dominik másodszor kapta meg az Év Sportolója díjat Forrás: MTI/Hegedüs Róbert

Szoboszlai a válogatottal is remekelt. Az után, hogy Szalai Ádám visszavonulása után megválasztották a nemzeti csapat kapitányának, Marco Rossi együttese veretlenül, csoportelsőként jutott ki a jövő nyári Európa-bajnokságra. Nem mellesleg a 23 éves focistának elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a magyar válogatott 47 év után veretlenül zárt egy naptári évet.