Vágólapra másolva!
Egy ír lap szerint a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi újabb játékosra vetette ki a hálóját. A portál kész tényként közölte, hogy az olasz-magyar szakember meghívta a magyar nemzeti csapatba az angol másodosztályban szereplő Blackburn Rovers gólkirályjelöltjét, az ír Sammie Szmodicsot.

Gólkirályjelölt segíthet a magyar válogatottnak

Az irishexaminer.com beszámolója szerint az angliai Colchesterben született, de ír állampolgár Sammie Szmodics otthagyhatja hazáját az Eb-szereplés reményében.

Sammie Szmodics magyar válogatott lehet Forrás: AFP/Darren Staples

"Írországot az a veszély fenyegeti, hogy elveszíti a Championship gólkirályjelöltjét, Sammie Szmodicsot, miután Magyarország szeretné őt a soraiban tudni" - írta a lap, hozzátéve, hogy a Blackburn Rovers kiválósága 28 évesen még egy percet sem játszott a válogatottban, pedig 2021-ben hívták be az ír válogatott keretébe, de útlevélproblémák és a vállsérülése miatt nem mutatkozott be.

A 28 éves támadó középpályása ebben az idényben 25 bajnokin 16 gólt szerzett, ezzel vezeti az angol másodosztály góllövőlistáját,

így nem csoda, ha a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi figyelmét is felkeltette.

Sammie Szmodics még nem lépett pályára egyik válogatottban sem

Mivel még más válogatottban nem lépett pályára, és az egyik nagyapja magyar származású így akár magyar színekben lehet majd ott a németországi Európa-bajnokságon.

A lap szerint a döntés valószínűleg a következő két hétben meg is születik, hogy Szmodics melyik válogatottat választja.

Az idei szezonban 16 gólos támadó többek között mesterhármast szerzett a Cambridge United elleni FA-kupában két hete. A Transfermarkt adatai szerint a játékos 4.5 millió eurót ér, és a jelek szerint nagy segítségére lehetne a magyar válogatottnak.