Vágólapra másolva!
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy kedden meghalt a klub 43 éves elnöke, Kay Bernstein.

"A Hertha BSC gyászol Kay Bernstein elvesztée miatt. Ma, kedden a Hertha BSC azt a szörnyű hírt kapta, hogy az elnök, Kay Bernstein 43 éves korában váratlanul elhunyt. Az egész klub, annak vezetői és alkalmazottai mélyégesen megdöbbentek, mindenki le van sújtva" - írja a Hertha BSC az X-oldalán.

Kay Bernstein halálának oka egyelőre nem ismert.

Kay Bernsteint - aki korábban a Hertha egyik ultracsoportjának, Harlekins Berlinnek a tagja és vezetője is volt - 2022-ben választották meg a klub élére, mandátuma pedig 2024-ig szólt.

Elnöksége alatt a klubot nehéz gazdasági helyzetbe hozó Lars Windhorst helyett az amerikai 777 Partners lett a a másodosztályú fővárosi együttes többségi részvényese. Bernstein volt az, aki 2023 áprilisában visszacsábította Dárdai Pált a berlini együtteshez.

A berlini csapat 17 forduló után, azaz az idény felénél a hetedik helyen áll a Bundesliga 2-ben, amelyből az első kettő feljut az élvonalba, a harmadik pedig osztályozót játszik a Bundesliga 16. helyezettjével.
A hétvégén folytatódó bajnokságban vasárnap a Fortuna Düsseldorfot látja vendégül a Hertha.