Világbajnok olasz legenda lett a bukott Mourinho utódja

57625972 Square Horizontal
Italian defender Marco Materazzi (L) looks on as Italian midfielder Daniele De Rossi (R) kisses the World Cup trophy following their victory in the World Cup 2006 final football match between Italy and France at Berlin's Olympic Stadium, 09 July 2006. Italy won 5-4 in the penalty shootout after the teams finished in extra time 1-1. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN (Photo by ODD ANDERSEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy azt korábban megírtuk, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AS Roma kirúgta vezetőedzőjét, a portugál José Mourinhót. A fővárosi csapat vezetői nem sokat tétlenkedtek, ugyanis a "The Special One" elküldése után szinte azonnal bejelentették, hogy a csapat legendás játékosa, a világbajnok Daniele De Rossi ül le a kispadra.

Az AS Roma Mourinho kirúgása után bejelentette, hogy június 30-ig szóló megállapodást kötött a negyvenéves De Rossival, aki 18 éven át volt az AS Roma játékosa, az olasz válogatottban pedig - mellyel 2006-ban világbajnok lett - 117-szer szerepelt.

Daniele De Rossi a szezon végéig kapta meg az AS Roma irányítását Forrás: AFP/Marco Bertorello

A játékosként világbajnok De Rossi 2002 és 2019 között futballozott a Romában, majd egy évvel később a Boca Juniors csapatától vonult vissza. A korábbi középpályás a pályafutása befejezését követően az olasz válogatott technikai igazgatójaként dolgozott, majd 17 mérkőzés erejéig irányította a Serie B-ben szereplő SPAL együttesét.

A jövő pénteken 61 éves Mourinho 2021 májusában érkezett az AS Romához, amellyel 2022-ben megnyerte az első alkalommal kiírt Konferencia-ligát.

Tavaly az Európa-ligában volt döntős a csapat, és a budapesti Puskás Arénában rendezett fináléban tizenegyespárbajban maradt alul a Sevillával szemben.

A találkozó után az UEFA fegyelmi bizottsága négy Európa-liga-mérkőzésre eltiltotta José Mourinhót, mivel sértő módon beszélt az Európa-liga döntő játékvezetőjével, Anthony Taylorral. A portugál tréner a Sevilla ellen 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel elveszített finálét követően már a sajtótájékoztatón is élesen bírálta Taylort, majd a napvilágra került videófelvételek alapján a Puskás Aréna parkolójában sértő kifejezésekkel inzultálta az angol bírót, akit "szégyennek" nevezett.

A Roma a mostani idényben húsz forduló után nyolc győzelemmel, öt döntetlennel és hét vereséggel áll a kilencedik helyen a Serie A tabelláján, de csak négy ponttal marad el a már Konferencia-liga szereplést érő hatodik pozíciótól. A csapat hátránya az éllovas Internazionaléval szemben 22 pont, az Olasz Kupából pedig a Laziótól elszenvedett 1-0-s vereséggel kiesett.

Megverte a bírót a korábbi Fradi-játékos, Mourinho Budapesten vált nevetségesséhttps://www.origo.hu/sport/futball/20231211-biro-veres-mourinho-budapesten-csalas-kizaras-a-2023as-eve-legnagyobb-focibotranyai.html?pIdx=4