Vágólapra másolva!
A feljutésért vívott harcban a Fortuna Düsseldorf az egyik nagy riválisa a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC-nek a német másodosztályban. A hírek szerint a berlini együttes nagy riválisa tovább erősítené a keretét, az egyik kiszemelt pedig a Hoffenheimnél kispadon ragadt magyar válogatott védő, Szalai Attila.

A Fortuna Düsseldorf vinné Szalai Attilát

A nevelőegyesülete sportigazgatójaként dolgozó Európa-bajnok, 1980-as Eb-gólkirály Klaus Allofs a Bundesligából erősítené meg a német másodosztályban a feljutásért küzdő Fortuna Düsseldorf védelmét - írja a Bors.

Szalai Attila távozhat Hoffenheimből Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Hasan Bratic/Hasan Bratic

Lapértesülés szerint Szalai Attila az egyik legfőbb kiszemeltje, aki a tavaly nyári szerződtetése óta alig játszott a Hoffenheimben,

és a magyar válogatott alapembereként a nyári Európa-bajnokságig ezen változtatnia kell.

Szalai éppen beleillik abba a profilba, amit Allofs keres: olyan tapasztalt belső védő, aki akár a szélen is képes játszani. Ráadásul kölcsönben elérhető a tavaszra, hiszen a Bundesliga-középcsapat keretében még egy posztriválisa váratlan távozása után is hét bekk található.

A Bayern ellen sem kapott lehetőséget Szalai Attila

Szalai Attila édesapja, a korábban szintúgy magyar válogatott, kétszeres bajnok idősebb Szalai Attila nemrég a Metropolnak elárulta:

ha Pellegrino Matarazzo vezetőedző a januári mérkőzéseken is mellőzi fiát, akkor "nincs értelme maradnia."

Márpedig a ballábas védő az idei első bajnokin, a Bayern München otthonában elszenvedett vereség (0-3) során sem kapott egyetlen percet sem a pályán.

A 25 éves létére már 41-szeres válogatott Szalait tavaly klubrekordot jelentő 12,3 millió euróért (4,7 milliárd forint) szerződtette a Hoffenheim a török Fenerbahcétól. Az új klubjában szerencsétlenül (öngóllal) kezdett, és csak öt tétmeccsen kapott szerepet.

Hasonló tavasz nem jönne jól a válogatott szempontjából sem.

A Düsseldorf vasárnap a Hertha BSC vendégeként, Dárdai Pál csapata ellen kezdi az új évet.