Vágólapra másolva!
Jordan Henderson, a Liverpool korábbi csapatkapitánya mindenben megegyezett a szerződése felbontásáról szaúdi csapatával, az al-Ettifaqkal. A The Athletic értesülései szerint a 81-szeres angol válogatott középpályás a holland bajnokságban szereplő Ajax játékosa lesz.

Az angol válogatott középpályás tavaly nyáron kötött hároméves szerződést a szaúdi csapattal, de nem érzi jól magát Szaúd-Arábiában, pedig közel heti 700 ezer dolláros fizetést tesz zsebre, ami a négyszerese annak, amennyit a Liverpoolnál keresett. A The Athletic értesülései szerint Henderson a szerződésének felbontásának véglegesítésénél tart, így átigazolási díj nélkül távozhat a szaúdi csapattól, amely tavaly nyáron 14 millió eurót fizetett érte a Liverpoolnak.

Jordan Henderson volt a Liverpool BL-győztes csapatának kapitánya Forrás: AFP/Javier Soriano

Henderson állítólag már elhagyta csapata edzőtáborát, és miután mindenben megegyezett a holland Ajax Amsterdammal, visszarepült Angliába.

Miután a Liverpool 70 millió euróért leigazolta Szoboszlai Dominiket, Henderson 12 év után távozott a Mersey-parti klubtól, de mindössze hat hónapot töltött a szaúdi bajnokságban.

„Valami különlegeset akartam elérni, felépíteni a klubot és felépíteni a ligát.

– nyilatkozta a 33 éves középpályás, aki fél év alatt 19 meccsen lépett pályára az al-Ettifaq együttesében, gólt nem lőtt, de öt gólpasszt sikerült adnia.