Vágólapra másolva!
A Manchester United korábbi futballistája, Bebe bődületesen nagy gólt lőtt szabadrúgásból a labdarúgó Afrika-kupa csoportkörének 2. fordulójában.

Óriási bombagól 40 méterről

A Zöld-foki-szigetek 3-0-ra legyőzte Mozambikot, az első gól pedig kifejezetten parádésra sikerült, ugyanis a 32. percben a spanyol Rayo Vallecano támadója mintegy 40 méterről végezhetett el szabadrúgást, amit hatalmas erővel kapura küldött. Elsőre úgy tűnt, a mozambiki kapus, Hernani Siluane védeni tudja a lövést, de végül mellé ütött, így a labda a kapuban kötött ki. A folytatásban még Ryan Mendes és Kevin Pina betalált, így a Zöld-foki-szigetek végül 3-0-ra nyert.

Megint nevetségessé vált a Manchester United kapusa

A játéknap másik meccsén Szenegál 3-1-re legyőzte Kamerunt a C csoportban. A kameruni kapuban ezúttal a Manchester United kapusa, André Onana állt, aki a Tottenham ellen 2-2-re végződött Premier League bajnoki magánrepülővel utazott az Afrika-kupára, hogy időben odaérjen az első meccsre, ám Rigobert Song szövetségi kapitány mégsem neki szavazott bizalmat.

André Onana ezúttal sem volt a helyzet magaslatán Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A 40 millió euróra taksált kapus rengeteg kritikát kapott az elmúlt időszakban Angliában, és a Szenegál elleni meccsen ismét a közröhej tárgya lett. A Magyar Nemzet beszámolója szerint Onana kapujára mindössze három lövés ment, mindegyikből gól lett, az utolsó találatnál ráadádul úgy mozdult a labdára, mintha lassított felvételen tette volna – természetesen több sem kellett a szurkolóknak, egyből a hibáin élcelődtek a közösségi médiában. Ugyancsak Onana nevéhez fűződik az a nevetséges jelenet a meccsen, amikor a 65. percben egy szabadrúgásnál előreszaladt, hogy fontoskodva tanácsot adjon a lövéshez készülő csapattársának, aki aztán nagyon elrontotta a lövést.