Vágólapra másolva!
Nem mindennapi izgalmak után jutott tovább a Német Kupa negyeddöntőjében a Fortuna Düsseldorf a St. Pauli otthonában. A találkozó tizenegyespárbaj után dőlt el, az utolsó rúgó, Christos Tzolis pedig hihetetlen pofátlan módon lőtte tovább a csapatát.

Elképesztő izgalmak a Német Kupa-meccsen

A rendes játékidőben előbb Vermeij szerzett vezetést a Düsseldorfnak büntetőből, majd ugyancsak tizenegyesből egyenlített a második félidő 60. percében Hartel révén a St. Pauli.

Christos Tzolis volt a kupameccs hőse Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christian Charisius

A hosszabbítás is elképesztő izgalmakat hozott, Tanaka a 99. percben ismét vezetést szerzett a vendégeknek, ám

a 120. percben megfogyatkozó hazaiak az utolsó másodpercekben Boukhalfa találatával ismét egyenlíteni tudtak, így jöhetett a tizenegyespárbaj.

Ám hiába volt a lélektani előny a St. Paulinál - főleg azok után, hogy a második sorozatban Daferner rontott -, a Düsseldorf nem adta fel. A hazaiak ezt követően kétszer is hibáztak, így az ötödik sorozatban a görög támadó, Christos Tzolis már úgy állhatott a labda mögé, hogy ha gólt tud szerezni, akkor elődöntőbe jut a másodosztályú együttes.

Panenkás tizengyessel juttatta tovább a csapatát Christos Tzolis

A 22 éves focista nem volt szívbajos, és panenkás tizenegyessel - a lényege, hogy a rúgó játékos nagy lendülettel nekifut, majd a lövés előtt lelassítva elfekteti a kapust, és úgy bök alá a labdának, hogy az a kapu közepében köt ki -

lőtte tovább a csapatát a Német Kupában.

Végül még egy kicsit hergelte is a hazai drukkereket a csatár, akik egy kis dibálózással "köszönték meg" neki.