Botrányt okoztak a német szurkolók, félbeszakadt Dárdaiék meccse

Hertha BSC, Hamburger SV, Bundesliga 2, Dárdai Pál
03 February 2024, Berlin: Soccer: Bundesliga 2, Hertha BSC - Hamburger SV, Matchday 20, Olympiastadion, Hertha coach Pal Dardai reacts on the touchline. Photo: Soeren Stache/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to utilize or have utilized photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Hamburger SV csapatától a másodosztályú német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A találkozó a második félidő elején szurkolói rendbontás miatt fél órára félbeszakadt.

Dárdai Palkó és Németh András is hosszú idő után kezdett a csapatában

A berlini együttes a hét közepén elbúcsúzott a Német Kupától, és a jó bajnoki sorozatuk is véget ért az előző hétvégén, így különösen motiváltan léphettek pályára a HSV elleni rangadón a hazai játékosok. Ahogy a kupában a Hertha által kiütött Hamburg játékosai is, akik szintén hazai vereséggel hangoltak a meccsre, így a negyedik helyre estek vissza a forduló előtt. A szombati Bundesliga 2.-es találkozón a vendégeknél

Németh András először volt az idei bajnokságban a kezdőcsapat tagja, míg a hazaiaknál a szintén magyar válogatott Dárdai Palkó a szeptemberi sérülése óta először kapott lehetőséget kezdőként.

A két játékos tehát fontos játékperceket gyűjthetett, és Marco Rossinak is megpróbálhatták megmutatni, hogy a felkészülési mérkőzéseken és a nyári Európa-bajnokságon számíthat majd rájuk a magyar fociválogatott szövetségi kapitánya. A Hertha BSC vezetőedzőjének, Dárdai Pálnak a másik két fia – Márton és Bence – sérülés miatt ezúttal a csapat keretében sem volt.

A hamburgi szurkolók is kitettek magukért, a meccs elején pirotechnikával is Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

Hiába nyomott a Hamburg, nem tudott vezetést szerezni, majd félbeszakadt a meccs

A hangulatra egy pillanatig nem lehetett panasz az Olympiastadion Berlinben, a játék színvonala azonban nem volt végig a legmagasabb.

Az első félidő nagy részében a HSV uralta a játékot,

és több helyzetet is kialakított (Németh András kapufát is lőtt), de akárcsak a berlini próbálkozások, úgy ezek sem vezettek eredményre.

A találkozó aztán

az 53. perc után félbeszakadt, miután a szurkolók egyre több teniszlabdát és egyéb tárgyakat dobáltak be a pályára.

Noha a játékosok, Dárdai Pál és a személyzet is kérte, hogy hagyják abba, ők ezt nem tették meg, a játékvezető így az öltözőkbe terelte a játékosokat.

A Hertha-szurkolók miatt félbeszakadt a meccs Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

A hírek szerint a drukkerek a bajnokságot szervező DFL-lel szemben tiltakoztak, amelybe a tervek alapján a közeljövőben beszáll egy befektető, és a nemzeti és nemzetközi televíziós jogok legfeljebb nyolc százalékát egy stratégiai partnernek adná el. A decemberi bejelentés óta több, mindezt ellenző klub szurkolói, különböző módokon tiltakoztak már a döntés ellen.

A szünet után jött a gyors gólváltás, végül nyert a HSV

Mintegy félórás szünet után visszatértek a játékosok, akik jóval nagyobb iramban folytatták a mérkőzést. A visszaállított órának köszönhetően az 57. percben született a Hamburg vezető gólja: Miro Muheim távolról lőtt a bal alsó sarokba. Ezt követően Dárdai Pál lecserélte a legidősebb fiát, majd a 62. percben egyenlített a Hertha: Haris Tabakovic egy kipattanó labdát lőtt hat méterről a vendégek kapujába.

Németh András a 77. percben hagyta el a pályát, a szezonban ennél többet még egyetlen mérkőzésen sem játszhatott.

A 84. percben aztán a három perccel korábban beállt Ludovit Reis egy jobb oldali beadást nagy erővel fejelt a kapuba, így

ismét megszerezte a vezetést a Hamburg.

A hajrában a Hertha hiába támadott, igazán nagy egyenlítési helyzete nem volt, így a vendégek nyerték a találkozót.

A Hamburg a győzelemmel fellépett a tabella második helyére, hiszen az eddig előtte állók közül a Holstein Kiel pénteken döntetlent játszott, a Greuther Fürth pedig szombat délután kikapott a veretlenül éllovas St. Pauli otthonában. A Hertha pedig immáron négy bajnoki óta nyeretlen, és a Bundesliga 2. tizedik helyén áll.

Bundesliga 2., 20. forduló:
Hertha BSC – Hamburger SV 1-2 (0-0)