Vágólapra másolva!
Arsenal-Liverpool rangadót rendeznek vasárnap az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában. A vendégek egyik klasszisa, az angol Trent Alexander-Arnold kimondottan szereti a nagy téttel rendelkező meccseket, és határozottan nyilatkozta, hogy nyerni akar a nagy vetélytárs otthonában. Nagyon valószínű, hogy Szoboszlai Dominik is ott lesz a kezdőcsapatban.

Szoboszlaiék idegenben is legyőzhetik az Arsenalt

Az éllovas Liverpool szerdán erődemonstrációt tartott a Chelsea ellen, 4-1-re nyert otthon úgy, hogy 27 kapura lövéssel próbálkozott, a rivális négy kísérletével szemben.

Szoboszlai Dominikák az Arsenal otthonában is győznének Forrás: AFP/Paul Ellis

A hazai gólszerzők között volt Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya, aki január 1-én elszenvedett sérülése óta először lépett pályára kezdőként, és a 65. percben, együttese 2-0-s vezetésénél fejelt a hálóba Conor Bradley jobboldali beadását követően.

A Liverpool előnye öt pont a második helyezett Manchester Cityvel, illetve a harmadik Arsenallal szemben.

A címvédő City egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, azaz csökkentheti hátrányát, a londoni csapat viszont jelentősen eltávolodna, amennyiben vereséget szenvedne.

A bajnokságban december 23-án 1-1-es döntetlennel zárult a liverpooli összecsapás, majd január 7-én, Londonban 2-0-s vendégsiker született az FA Kupában,

a legjobb 32 közé jutásért rendezett mérkőzésen. Az Arsenal is győzelemmel hangolt a rangadóra, kedden 2-1-re nyert a Nottingham Forest vendégeként.

Trent Alexander-Arnold: Győzni kell!

Trent Alexander-Arnold a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, mindig nagyon várja az olyan rangadókat, mint az Arsenal elleni mérkőzés, amelyet szerinte egyszerűen nem szabad elveszíteni - írja a Magyar Nemzet.

– mondta Trent Alexander-Arnold. – Egyszer már megmutattuk, hogy képesek vagyunk ott is nyerni, és ez a tudat sokat segít. Ez nem önelégültség, de jó szériában vagyunk. A mentalitásunk kifogástalan, és ha végre tudjuk hajtani a játékban az elképzelésünket, akkor három ponttal gazdagodunk."

Alexander-Arnold éppen a Liverpool januári, Arsenal elleni kupamérkőzésén szenvedett térdsérülést, de a múlt héten a Norwich City és a Chelsea elleni győztes meccseken csereként már visszatért a pályára. A posztján a beugró fiatal Conor Bradley tündökölt, és ennek Alexander-Arnold nagyon örült:

Trent Alexander-Arnold szerint győzni kell a PL-rangadón Forrás: AFP/Paul Ellis

"Ha megsérülsz, csak remélheted, hogy a többiek megtartják a formájukat és azt a lendületet, amelynek én is részese voltam.

Az, ahogyan nyomást helyezünk az ellenfélre, ahogyan kontrázunk, amekkora sebességgel futballozunk, emlékeztet az évekkel ezelőtti időkre, amikor csapatként talán a legjobb formánkat hoztuk. Más játékosok, más futballstílus, de az intenzitás mindig megmarad, és ez az, amit belénk neveltek, és amit megkövetelnek tőlünk. És ez az, amit élvezünk, mert látjuk, hogy működik."

Jürgen Kloppnak elsősorban Darwin Núnez sérülése okoz fejfájást, az uruguayi csatár ugyanis bicegve hagyta el az Anfieldet a szerdai bajnokit követően.