Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Itt vannak a brutális részletek a kíváncsiságból gyilkoló pécsi egyetemista támadásáról

Kíváncsi volt, milyen érzés ölni, gyilkosság, hajléktalan, hajléktalangyilkosság
Fotó: Tények
Vágólapra másolva!
Meg akarta tapasztalni, milyen gyilkolni, ezért felcsalt egy hajléktalan férfit a lakására egy egyetemista Pécsett. Enni adott neki, majd kalapáccsal többször fejbe verte, végül megszurkálta. A 20 éves férfi ellen vádat emelt az ügyészség. Ha bűnösnek találják, akár életfogytiglani fegyházbüntetést is kaphat. Kiderült, hogy a gyilkosság előtt a gólyatáborból is hazaküldték a viselkedése miatt - tudta meg a TV2 Tények.
Vágólapra másolva!

Vezetőszáron vitték a bírósági tárgyalására tavaly azt az egyetemistát, aki kalapáccsal és késsel ölt meg egy 65 éves hajléktalan férfit Pécsett. A gyilkossággal vádolt férfi ügyvédje akkor azt mondta a tévéseknek, hogy 20 éves segíteni akart az áldozatának, ezért hívta fel a lakására. Azt mondta a támadást egy veszekedés előzte meg, ő pedig önvédelemből ölt.Az egy évig tartó nyomozás során viszont arra jutottak a rendőrök, hogy szó sem volt jogos védelemről. 

A férfi egyszerűen ki akarta próbálni, hogy milyen embert ölni.

 Tettét megelőzte, hogy rövid időn belül elvesztette az édesapját és a nővérét is, amitől nagyon rossz idegállapotba került. Gyógyszert szedett, sok alkoholt ivott, erőszakos filmeket nézett. Gyilkossággal kapcsolatos gondolatait pedig még rögzítette is a telefonján. Augusztus 20-án elment az egyetemi gólyatáborba, de olyan botrányosan viselkedett, hogy hazaküldték. Így jött el a végzetes nap. Hajnalban lement az utcára, kinézett egy hajléktalant és étel ígéretével felcsalta magához a lakásába. 

Kíváncsi volt, milyen érzés ölni, gyilkosság, hajléktalan, hajléktalangyilkosság
a pécsi egyetemista kíváncsi volt rá, milyen érzés embert ölni 
Fotó: TV2 Tények

Miközben a sértett a konyhaasztalnál ülve evett, a vádlott magához vette a konyhában tartott kalapácsot és azzal a sértett fejére sújtott úgy, hogy a sértett háta mögött állt. A sértett férfi védekezni kezdett, egy rövid dulakodás alakult ki köztük, aminek során a vádlott még többször a férfi fejére sújtott a kalapáccsal"

- mondta Csordás Hajnalka, Baranya Vármegyei Főügyészség helyettese szóvivője a TV2 Tényeknek

Amikor a férfi a padlóra rogyott, könyörtelen gyilkosa még háromszor mellkason szúrta.

Egyik szomszédja már a támadás után arról beszélt a tévéseknek, hogy mindig problémás volt a fiatal. 

Elég zűrös lakók voltak, rengeteg gond volt velük, a kiabálások, meg a dörömbölés" 

- mondta. 

A férfi ellen a héten emeltek vádat előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. Tettéért akár élete végéig is fegyházban maradhat. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről