Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Mindig péntek: harci helyzet van

Vágólapra másolva!
A XXI. Század Intézet podcastsorozatának legújabb adása megnézhető több felületen keresztül is, amiben az orosz–ukrán háború végjátékáról is beszélget a műsorvezető vendégével.
Vágólapra másolva!

A XXI. Század Intézet Mindig péntek című podcastsorozatának legújabb, külpolitikai témájú adásában Békés Márton, az Intézet igazgatója először Kosztur András vezető kutatóval beszélget az orosz–ukrán háborúban a jelek szerint közelgő végjátékról, ami persze még hosszan elhúzódhat, katonai, diplomáciai és geopolitikai szempontból egyaránt. 

Aztán Biró András elemzővel vesznek sorra négy hír, melyek mindegyike a végrehajtó hatalom megrendüléséről szó: a Ficó-merénylettől az iráni elnöki helikopter lezuhanásán és Zelenszkij elnöki ciklusának lejártán keresztül a Netánjáhú elleni elfogatóparancsig  - írja az XXI. Intézet honlapján. A Mindig péntek legújabb, Harci helyzet című adása elérhető Facebookon, a YouTube-on és 17 podcast-csatornán.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. A Reuters hírügynökség több forrásból úgy értesült, hogy az orosz elnök a jelenlegi frontvonalak mentén kész a tűzszünetre. Heves harcok dúlnak Pokrovszkban, Oroszország Harkovot és Szumit is támadja. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről