Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Válaszadás helyett lapítanak és perrel fenyegetőznek Trippon Norberték a házfelújítási botrányról

TripponNorbert
Karácsony Gergely és Trippon Norbert
Fotó: Facebook
Vágólapra másolva!
Semmilyen érdemi magyarázatot nem adott Újpest Önkormányzata a Magyar Nemzetnek abban az ügyben, amely Trippon Norbert házfelújítási botrányával kapcsolatos. A lap emlékeztetett, többek között fiktív számlákról és önkormányzati közpénzről szóló bűnügyben már három gyanúsítottat is kihallgatott a hatóság.
Vágólapra másolva!

Közölték, 

az újpesti önkormányzat válaszadás helyett perrel fenyegette meg a lapot, miután kérdéseket tettek fel Trippon Norbert DK-s alpolgármester házfelújítási botrányával összefüggésben.

A sajtóosztály az ellenzék közös polgármesterjelöltjének keddi Facebook-posztját ajánlotta a Magyar Nemzet figyelmébe, abból viszont érdemi információ nem derül ki arról a házkutatásról, amit Trippon családi házánál hajtott végre a költségvetési csalás gyanújával nyomozó NAV.

Az alpolgármester bejegyzésében ugyanis politikai leszámolásról, illetve egy számlagyáras bűnszervezetet érintő büntetőeljárásról beszélt, amihez állítása szerint semmi köze.

Nos, ezzel nem is vádolta senki az alpolgármestert és információink szerint az adóhatóság sem konkrétan a sokszereplős bűnügy miatt szállt ki Tripponék otthonába és foglalt le iratokat.

Mint ismert, 

a házkutatás oka Trippon családi házának felújítása volt, ami a korábban nyilvánosságra került adatok szerint közpénzből történhetett. 

A történet lényege, hogy a fentebb említett számlagyáras bűnbandához kapcsolható egyik céggel, a Motingatlan Kft.-vel és az alpolgármesterrel kapcsolatban az adóhatóságnál egy ismeretlen személy bejelentést tett.

Eszerint a Motingatlan jelentős összegű, vélhetően fiktív számlákat állított ki Trippon feleségének. A bejelentő megjegyezte, hogy ezek a számlák az alpolgármester családi házának felújításáról szóltak, csakhogy tudomása szerint a kivitelezést nem is a Motingatlan, hanem a SZIN-KER ÉPÍTŐ Kft. végezte.

A konkrét információkkal rendelkező bejelentő azt is közölte az adóhatósággal, hogy tudomása szerint Trippon ezeket a fiktív számlákat a Motingatlannak saját bankszámlájáról, átutalással egyenlítette ki.

 

Már van három gyanúsított
A bejelentő fontos körülménynek nevezte, hogy az alpolármester házának felújítása egybe esik a SZIN-KER közel 300 millió forintos keretszerződésével, amit az alpolgármester által felügyelt Újpesti Városgondnokság Kft.-vel kötött. Ez a cég az újpesti önkormányzat tulajdonában áll, így bevétele kizárólag az önkormányzattól származó közpénz.

Erős a gyanú, hogy a szerződésért cserébe végezték a ház felújítását, méghozzá közpénzből - hangsúlyozta a NAV-nak a bejelentő, aki mindezek miatt kérte az ügy kivizsgálását.

- írták.

Utóbbi folyamatban is van, sőt, az eljárást felügyelő ügyészség korábbi tájékoztatása szerint a jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban három gyanúsítottat már ki is hallgattak. A lap úgy tudja, Trippon és felesége egyelőre nem gyanúsítottja az eljárásnak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről