Vágólapra másolva!
A Denver bebizonyította, hogy Carmelo Anthony kiugró teljesítménye nélkül is versenyben tud lenni a Los Angeles Lakersszel, az erőcsatár fájós bokával és gyomorbántalmaktól gyötörve 15 ponttal zárt, de társai helyette is termeltek, így a Nuggets 120-101-re nyert, és ezzel 2-2-re alakította az állást az NBA Nyugati főcsoportjának döntőjében.

Hogy valóban igazi csapatmunka volt a denveriek győzelme, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Anthony mellett még hat játékos ért el tíz, vagy annál több pontot.

A Nuggets minden tekintetben fölülmúlta ellenfelét, a lepattanókért zajlott csatát simán nyerték (58-40), az indításból szerzett pontokból tízzel többet szereztek, a cserepadról beszállt játékosok pedig 42 pontot tettek a közösbe, míg a kaliforniai cserék csak huszonnégyet.

Ahogy Chauncey Billups nyilatkozatából is kitűnik, a Nuggets mindent meg fog tenni, hogy ne jöjjön össze az igazi csemegének ígérkező Cleveland-Los Angeles nagydöntő.

"Biztos vagyok benne, hogy a kosárrajongók egy Cavs-Lakers álomdöntőre vágynak, egymás ellen szeretnék látni a világ két legjobbját, Jamest és Bryantet, akik akár hét meccsen keresztül is nyúzhatják egymást. De meg kell vallanom, én nagyon nem szeretném őket látni a döntőben, és mindent megteszek, hogy mi kerüljünk be a fináléba."

rájátszás, főcsoport-döntő:
Nyugati főcsoport:
Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 120-101 (22-19, 30-26, 25-21, 43-35)
legjobb dobók:
C. Billups 24, J.R. Smith 24, C. Anthony 15, illetve K. Bryant 34, P. Gasol 21, A. Bynum 14
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-2.