Társoldalunk:

A Liu testvérek összes érmét egyvalaki kapja meg

2019.01.15. 07:13

Éremgyűjteménnyel térnek haza a Liu testvéreknek köszönhetően a magyarok Hollandiából. A fiúk a díjakat húguknak ajánlják.

Édesanyjukat, Szabó Kelemenné Szabinát lenyűgözte az 500-on nyertes Liu Shaoang, illetve 1500-on bajnok bátyja, Liu Shaolin Sándor tündöklése.

Pompásan segítették egymást, azt viszont nem tudom, Sanyi tényleg úgy döntött-e, hogy megnyeri a hosszabbik távot, majd a sprintben az öccsét, Ádót segíti az aranyéremhez – mondta a Borsnak Kelemenné Szabina. – Lassan nincs már hely a lakásunk díszfalán, ugyanis váltóban olimpiai bajnok fiaim oly sok címet szereztek már. Egyébként számomra mindig elsőrendű, hogy épségben, egészségben térjenek haza külföldről.”

Dordrecht előtt a Liu fivérek megígérték, minden érmüket 2018 júliusában született húguknak, Kelly Riának hozzák haza. A lap felvetésére, vajon Sándor változtat-e kabaláján, azon, hogy a jégre lépés előtt egyszer-egyszer megsimogatja a két szemöldökét, az édesanya nemleges választ adott.

Az aranyérmes Liu Shaolin Sándor és ezüstérmes öccse, Liu Shaoang a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1500 méteres számának eredményhirdetésénForrás: MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink

„Ez örökké így marad, e mozdulata a védjegyévé vált!”

Sándor újra simogathatott, a 1000 m-es döntőben második helyezettként zárt, öccsét viszont az elődöntőben egy izraeli „kigáncsolta” a fináléból.

„Nem vagyok hozzászokva az ezüstéremhez” – kommentált nevetve Liu Shaolin. A 3000 méteres szuperdöntőben a fiatalabb Liu, Shaoang a harmadik lett bátyja előtt, aki így is megnyerte az összetett pontversenyt. Ilyen sikert magyar gyorskorcsolyázó még soha nem ért el.