Egy órán át feküdt ájultan, olyan részeg volt a sztárkapus

- Horizontal
USA's goalkeeper Hope Solo talks to TV journalists during a training session on July 15, 2011 in Frankfurt/Main, two days before the final football match of the FIFA women's football World Cup Japan vs USA at the FIFA Frauen-WM-Stadion in Frankfurt/Main, central Germany, on July 17, 2011. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE / AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették az amerikai női fociválogatott korábbi sztárkapusát, Hope Solót, aki ellen ittas vezetés, és kiskorú veszélyeztetése a vád.

A 40 éves, világ- és kétszeres olimpiai bajnok kapusra egy járókelő hívta rá a rendőröket az Észak-Karolina állambeli Winston-Salemben, miután Solo már egy órája feküdt mozdulatlanul az autójában egy áruház parkolójában.

A kiérkező rendőrök a korábbi sztársportoló mellett a kocsiban találták annak kétéves iker gyerekeit is, míg az autóban alkoholszagot éreztek, ezért szerették volna megszondáztatni Solót, aki azonban ellenszegült a hatósági intézkedésnek. Ezt követően vették őrizetbe a 202-szeres válogatott kapust, akit ittas vezetéssel és gyermekei veszélyeztetésével is vádolnak.

Hope Solónak már nem először gyűlt meg a baja az alkohollal és a rendőrséggel Forrás: AFP/Johannes Eisele

A papírmunka után szabadlabra helyezték, de az esetről nem nyilatkozott a sajtónak. Hope Solónak nem először gyűlik meg a baja a törvénnyel, 2014-ben azért tartóztatták le, mert megverte két fiatalabb rokonát, míg ugyanebben az évben hackerek feltörték a telefonját, amelyről pornográf képeket töltöttek le. Ekkoriban tették ki az amerikai válogatottból is, miután egyre kezelhetetlenebb lett az alkoholizmusa. Visszatérése után 2015-ben világbajnok lett az amerikai csapattal, majd a következő évben a negyeddöntőben búcsúzott a riói olimpián, ami után a tizenegyesekkel nyerő svéd csapat játékosait egy "rakás gyáva" jelzővel illette.