Megható levélben mondtak köszönetet az ukrán gyerekek az őket befogadó Ferencvárosnak

Ukrán menekült gyerekek a zsinagógában, ukrán menekültek, gyerekek, zsinagóga, MAZSIHIZS, FTC, sport, Ferencvárosi TC,
Az FTC a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségével (Mazsihisz) közösen most úgy döntött, egy sportpályán kívüli programot is szervez az ukrán menekült gyermekeknek
Vágólapra másolva!
Megható levélben mondtak köszönetet egy képviselőjükön keresztül a Ferencvárosnak azok az ukrán gyerekek, akiket a magyar bajnokcsapat fogadott be. 

Június 7-én, kedden az ukrán gyerekek napi edzését követően a Ferencváros - a Magyarországi Zsidó Hitközösségek Szövetségével közösen - sportpályán kívüli programot szervezett az ukrán fiataloknak. A délután első programja a Szent István Bazilika megtekintése volt, ahol Bánki József, a Ferencváros korábbi labdarúgója és a Zöld és fehér klubmagazin főszerkesztője kalauzolta a fiatalokat. A gyerekek emellett ellátogattak a Dohány és a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába is.

Hosszú idő után először lehettek önfeledten boldogok az ukrán gyerekek Fotó: Polyák Attila - Origo

Az U13-as korosztálytól az U19-esig hol ötven, hol akár száz ukrán gyermek rúgja rendszeresen a labdát a Fradi-szerelésben.

A klub most egy megható levelet kapott, amelyben a gyerekek köszönetnyilvánítását tolmácsolja Marianna Oszuszki. A levelet változtatás nélkül közöljük.

"Kedves Mindenki!

Nehéz összeszedni minden egyes gondolatunkat ebben az egy levélben, amire a gyerekek és a nevelők megkértek, de azért megpróbáljuk.

Ez a csapat akkor érkezett Magyarország fővárosába, amikor Ukrajnában a legintenzívebb harcok dúltak. Sok gyermek úgy hagyta el otthonát, hogy még a holmiját sem tudta rendesen összepakolni, sajnos egyikünk sem volt felkészülve egy ilyen rettenetes és ismeretlen helyzetre, mint a háború. Ezt a fogalmat csak könyvekből, filmekből és videojátékokból ismertük, ami egyszerre reális tragédiává vált számunkra.

A teljes ellátáson kívül rengeteg programon és hivatalos meccseken vehettünk részt, amit a gyerekek sosem felejtenek el.

Az FTC a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségével (Mazsihisz) közösen most úgy döntött, egy sportpályán kívüli programot is szervez az ukrán menekült gyermekeknek Fotó: Polyák Attila - Origo

De talán legnagyobb hatással voltak rájuk az edzések.Ez a folyamat jelentette számukra a "levegőt"az "életet" "mindent" egy egész Univerzumot. Ez adott erőt mindannyiuknak ahhoz, hogy elviseljék a szülők és családjaik hiányát, a rossz híreket otthonról. Számukra a focipálya volt az a hely, ahol önmaguk lehettek, félretéve félelmeiket és gondjaikat, ahol ők voltak a kis"hősök". Minden egyes edző, Akadémiai igazgató, vezető, orvosi stáb stb. nagy szeretettel és alázattal végezte munkáját, amit persze a gyerekek is éreztek nap mint nap.

Köszönet, hogy 24/7-ben együttműködtetek a csapattal és bármilyen kérdésben segítettetek. Ha bármi próblémánk volt, mindig ott voltatok velünk és mellettünk, együtt.

Köszönjük Ferencváros, Köszönjük Puskás Akadémia, Köszönjük Magyarország!!!

Tiszteletem Mindannyiótoknak a sok türelemért.

Olykor túl nehéz volt, de végig csináltátok nagy szeretettel és odaadással.

Üdvözlettel: Marianna

Áldás és Békesség Mindenkinek!!!