Bűnösnek találta a bíróság a gyerekeivel hullarészegen kocsikázó amerikai sztársportolót

Horizontal FOOTBALL WORLD CUP PORTRAIT
(FILES) This file photo taken on June 29, 2015 shows USA goalkeeper Hope Solo waiting for the start of a training session at Olympic Stadium in Montreal on the eve of USA 2015 FIFA Women's World Cup semifinal football match against Germany. US women's football star Hope Solo accused Sepp Blatter of sexual assault on November 10, 2017, claiming the disgraced former FIFA president groped her backside at the 2013 Ballon d'Or ceremony. The 36-year-old Solo, her country's standout goalkeeper, claimed the 81-year-old Blatter pounced as she was about to present an award to her teammate Abby Wambach. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Bűnösnek mondta ki egy amerikai bíróság az ország női labdrúgó-válogatottjának korábbi sztárkapusát, Hope Solót, akit még márciusban tartóztattak le, amikor hullarészegen találták meg a kocsijában.

A 40 éves, korábbi 202-szeres válogatott kapust márciusban az észak-karolinai Winston-Salem egyik plázájának parkolójában vették őrizetbe, ahol öntudatlanságig lerészegedve feküdt a kocsijában a volán mögött, miközben járt az autó motorja, a hátsó ülésen pedig ott voltak kétéves iker gyermekei.

Solo a letartóztatásnak is ellenszegült, és nem volt hajlandó megfújni a szondát sem. A vérvétel azonban később kimutatta, hogy 0,24 ezrelék volt a véralkoholszintje, háromszorosa a megengedett 0,08-as értéknek. Ezen felül még THC, azaz kenderszármazék nyomait is kimutatták a vérében.

Hope Solo már korábban is állt bíróság előtt, amikor 2014-ben egy családi verekedés miatt kellett felelnie. Akkor felmentették, miután kiderült, hogy a 17 éves unokaöccsétől kellett megvédenie magát Forrás: AFP/Franck Fife

A kétszeres olimpiai (2008, 2012) és egyszeres világbajnok (2015) kapus, aki rekordot jelentő 102 meccsen állt a válogatott kapujában úgy, hogy nem kapott gólt, viszonylag olcsón megúszta a halmozott bűncselekményeket. Az eljáró bíró a jogosítványa bevonása mellett 2500 dollár (kb. 1 millió forint) megfizetésére kötelezte, valamint elvonóra kell mennie.

"Minden bizonnyal életem legnagyobb hibáját követtem el, alábecsültem, hogy az alkoholista életmódom milyen romboló hatású. Súlyos leckét kaptam, de megtanultam. Nehéz leckék voltak, és nem egyszer igen fájdalmasak" - írta többek között a tárgyalás után a közösségi oldalán kiadott hosszú közleményében.