Vágólapra másolva!
Borzalmas balesetet szenvedett a tízszeres magyar bajnok motokrosszversenyző, Szvoboda Bence a cseh bajnokság vasárnapi futamán.

A magyar motoros a versenyhétvége első futamában bukott, az egyik mögötte jövő versenyzőtársa pedig már nem tudta kikerülni és áthajtott rajta. A pacovi versenypályáról azonnal egy prágai kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Miután a közösségi médiában elterjedt a híre, hogy meghalt, csapata, a HTS Team a családdal közös közleményt adott ki, amiben ez áll:

"Bence a fejét ért ütés hatására eszméletét vesztette a pacovi versenypályán. A prágai kórházban életmentő műtétet hajtottak rajta végre. A mai vizsgálatok során megállapították, hogy az agyi funkciói nem működnek. A szervezete még küzd az életben maradásért, ami jelen pillanatban megjósolhatatlan, hogy meddig fog tartani. Bence még nem tekinthető halottnak. A szülei ott vannak mellette a kórházban, hogy az utolsó pillanatig segítsék fiúkat."

Arra kérik a közösségi oldalak követőit, hogy tartózkodjanak a hírek megosztásától, amíg azok nem a csapat hivatalos felületein jelennek meg.