Két magyar helyszín is pályázik MotoGP-futam rendezésére

moto-prix Horizontal
KTM Spanish rider Pol Espargaro rides during the second free practice session of the MotoGP Portuguese Grand Prix at the Algarve International Circuit in Portimao on March 24, 2023. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)
Vágólapra másolva!
A gyorsaságimotoros-világbajnokság, valamint a Superbike-vb hivatalos honlapja is beszámolt arról hétfőn, hogy Magyarország hamarosan visszakerülhet a két versenysorozat naptárába.

A motogp.com-on olvasható közlemény szerint a jogtulajdonos Dorna Sports a Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.-vel (HUMDA) közösen azon dolgozik, hogy a lehetséges két helyszínt alkalmassá tegye a motorversenyek rendezésére a közeljövőben. A Dorna és a HUMDA célja, hogy a Hungaroring, valamint az újonnan megépített balatonfőkajári Balaton Park Circuit elnyerje a szükséges engedélyeket, azaz a homologizációt, melynek nyomán a Superbike-vb és a MotoGP is visszatérhet majd Magyarországra.

A motogp.com beszámolója szerint a korábban megkötött és most frissített megállapodás értelmében a Dorna és a HUMDA azt akarja elérni, hogy a Superbike-vb 2024-es versenynaptárába bekerülhessen helyszínként a Balaton Park Circuit, amely a gyorsaságimotoros-vb programjában tartalékhelyszínként szerepelne, majd 2025-től a Hungaroringen rendeznének MotoGP-futamokat.

A Superbike-vb hivatalos honlapja, a worldsbk.com ugyanezeket az információkat közölte hétfőn azzal a kiegészítéssel, hogy a versenysorozat naptára "a nagyon közeli jövőben" új helyszínnel bővülhet.