Vágólapra másolva!
A fennmaradásért küzd a kaposvári Mézga-focisuli, jóllehet a Horváth János vezette labdarúgóiskola évek óta rengeteg energiát fektetett az utánpótlás-nevelésbe. Olykor azért segítségre is lel a focisuli, Hrutka János, a Ferencváros egykori válogatott labdarúgója például folyamatosan tartja a kapcsolatot a kaposváriakkal.

"Valóban nem hagyjuk magára a Mézga-focisulit, vasárnap például néhány barátommal kispályás mérkőzésen léptünk pályára Kaposváron a helyi edzők ellen, majd ezt követően a jövőbeni tervekről is beszélgettünk. Például továbbra is figyelemmel kísérjük az iskolából kikerült Halmos Máté fejlődését, a szombathelyi srácnak ugyanis továbbra is esélye lehet egy brazíliai klubhoz kerülni. Egy másik fiatalt pedig jelenleg Siófokra próbálunk kiközvetíteni, azaz cégünk, a Sport and Success a jövőben is minden erejével azon lesz, hogy egyetlen tehetség se vesszen el a magyar labdarúgás számára. Ráadásul ezzel talán segíthetünk a Mézga-focisuli talpon maradásában is" - számolt be az [origo]-nak Hrutka János.

"Egyébként cégünk a jövőben újabb taggal bővül, mégpedig Csiszár Ákossal, a Fradi és a Sopron korábbi válogatott középpályásával. Az ő feladata lesz majd a Győr-Moson-Sopron megyei tehetségek felkutatása és menedzselése. Örülünk az érkezésének, hiszen a tapasztalata sokat érhet a tehetségkutatásban. Nem tagadjuk, szeretnénk elérni, hogy az illetékesek ne csak beszéljenek az utánpótlás-nevelés fontosságáról, hanem tegyenek is érte. Ráférne a magyar futballra" - tette hozzá az egykori remek hátvéd.

Bánki József