Vágólapra másolva!
Az NB I/B és az NB I listavezetője, azaz a Budapest Honvéd és a Ferencváros bejutott a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe, miután előbbi legyőzte a negyedosztályú Tuzsért, utóbbi pedig szintén idegenben a másodosztályú Bodajkot múlta felül. A Zalaegerszeg Sebők találatával a Videotont múlta felül. A nap meglepetését a másodosztályú Vasas szolgáltatta, miután teljesen megérdemelten legyőzte a Matáv-Sopront.

A magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályában mindössze kilencedik helyen álló Bodajk nem ijedt meg az élvonal listavezetőjétől, mindkét félidőben volt helyzete, de a szünet előtti egyenlítést követően több gólra már nem futotta az erejéből.

A Ferencváros a mérkőzés nagy részében fölényben futballozott, és megérdemelten került az elődöntőbe. Gyepes Gábort, a Fradi válogatott kerettag védőjét a 19. percben le kellett cserélni, mert ismét térdsérülést szenvedett.

Az NB I/B éllovasa, a Budapesti Honvéd hamar, már az első félidőben szertefoszlatta a negyedosztályú Tuzsér továbbjutási álmát. A kispestiek az első fél órában nagy nyomást gyakoroltak esélytelenebb riválisukra, s Vadócz és Borgulya révén ez eredményre is vezetett. A folytatásban a hazaiak már csak a becsületgól megszerzéséért küzdöttek, ám ismét a vendégek találtak be, és magabiztosan győztek.

A 2002-ben bajnok, de jelenleg az élvonal utolsó helyén álló Zalaegerszeg hazai pályán egygólos győzelmet aratott a szintén elsőosztályú Videoton ellen, a találkozó egyetlen gólját Sebők József a második percben szerezte. A télen alaposan megerősödött hazaiak duplán örülhetnek a továbbjutásnak, hiszen ha az elődöntőben is nyernek, akkor saját közönségük előtt léphetnek pályára a fináléban.

Utolsóként az NB I/B-ben szereplő Budapesti Vasas biztosította helyét az elődöntőben, miután teljesen megérdemelten legyőzte az élvonalbeli Matáv-Sopront. Az eseménytelen első félidőt követően alaposan feljavult az angyalföldi együttes, ehhez az is kellett, hogy közvetlenül a második játékrész kezdete után Schultz szabadrúgását Győri a kapuba fejelte. A vendégcsapat erőtlenül próbálkozott az egyenlítéssel, majd a félidő közepén egy remek kontra végén Hámori szép emelésével növelte előnyét a Vasas. A hajrában váratlanul szépítettek a soproniak, de ezután már nem volt esélyük az egyenlítésre.

eredmények, negyeddöntő:
Bodajk (NB I/B)-Ferencváros 1-3 (1-1)
Bodajk, 3000 néző
vezette: Ábrahám
gól: Pálfi (41.), illetve Gera (27., 85.), Penksa (78.)

Tuzsér (NB III)-Budapest Honvéd (NB I/B) 0-3 (0-2)
Tuzsér, 3000 néző
vezette: Sápi
gól: Vadócz (11.), Borgulya (33., 11-esből), Horváth P. (62.)

Zalaegerszegi TE-Videoton FCF 1-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 3000 néző
vezette: Kassai
gól: Sebők J. (2.)

Budapesti Vasas (NB I/B) - Matáv-Sopron 2-1 (0-0)
Illovszky-stadion, 3000 néző
vezette: Juhos
gól: Győri (47.), Hámori (66.), illetve Sira (82.)

Az elődöntő sorsolását csütörtökön 15 órakor tartják az MLSZ-ben.