Vágólapra másolva!
A verőfényes napsütésben mintegy huszonötezer néző látogatott ki a Puskás Ferenc-stadionba a brazil labdarúgó-válogatott nyilvános edzésére. A klasszisok közül néhányan a délután folyamán Medgyessy Péter miniszterelnökkel találkoztak, Roberto Carlos Real Madrid-mezzel kedveskedett.

Az edzés során folyamatosan érkeztek a szurkolók, így több mint 25 ezren látták a világbajnok brazil labdarúgó-válogatott gyakorlását a Puskás Ferenc-stadionban a magyarok elleni, szerdai barátságos mérkőzés előtt. Már fél órával a tréning előtt jó néhány szektor megtelt.

A játékosok egyesével érkeztek ki a pályára. A bemelegítést követően labdás gyakorlatok szerepeltek a programban. A közönség óriási ovációval fogadta a világsztárok, így Ronaldinho, Kaká vagy Roberto Carlos minden megmozdulását. A játékosok ezt követően két csapatot alkottak, és kétkapus játékkal szórakoztatták a nézőket. Zárásként lazító gyakorlatokra kerül sor. Az edzés végén a publikum felállva, tapssal köszönte meg az egyórás bemutatót.

A gyakorlás előtt elvileg sajtótájékoztatóra került volna sor, de az kissé rendezetlenre sikeredett. Az újságírók kedvét azonban ez sem vette el, már csak azért sem, mert remek hangulat uralkodott a több mint ötvenéves létesítményben. Valamennyi brazil csillag pályára érkezését üdvrivalgás fogadta. A legnagyobb ünneplésben az FC Barcelona szupersztárja, Ronaldinho részesült.

A futballisták közül csak néhányan álltak meg az újságírók kedvéért, nekik azonban egyöntetű véleményük volt, hogy szerdán este a brazil válogatott - története során először - legyőzi a magyar együttest.

"Keveset játszottunk együtt, még össze kell szoknia a csapatnak. Nem vesszük félvállról a mérkőzést, nyerni szeretnénk. Van min javítanunk, hiszen negatív a mérlegünk a magyarokkal szemben" - mondta Cafú, az AC Milan egyik "legszebben dekorált" játékosa, aki két világbajnoki aranyéremmel és egy ezüsttel büszkélkedhet.

"Nem sokat tudok a magyar csapatról, azt viszont hallottam, hogy vasárnap legyőzte a japán válogatottat, s ez mindenképpen figyelemre méltó. Semmiképpen sem szeretném lebecsülni a vendéglátókat. Mindenképpen győzni szeretnénk" - fogalmazott Edu, az Arsenal futballistája.

A www.mlsz.hu internetes oldal szerint szerdán értékesítik a megmaradt jegyeket miután az előre kérvényezett belépőket nem mindenki vette meg. A megmaradtakhoz szerdán délután, a Puskás Ferenc-stadion egyik jegypénztárában lehet hozzájutni.