Vágólapra másolva!
A Zalai Hírlap információja szerint 120 milliós tőkeemelés, 300 milliós hitelfelvétel és az önkormányzati támogatás összegének 30 milliós emelése is szerepel abban a javaslatcsomagban, amelyet a ZTE FC Rt. vezetése terjesztett a városi közgyűlés elé. A testület csütörtökön zárt ülésen vitatja meg a válsághelyzet rendezését szolgáló javaslatokat.

Komoly financiális problémával küzd a Zalaegerszeg élvonalbeli - jelenleg listavezető - labdarúgócsapata. A Zalai Hírlap információja szerint a ZTE FC 2003. december 31-i mérlegbeszámolójában 372 milliós tartozás szerepelt, ám ez az összeg már eléri a 482 millió forintot.

A lap úgy tudja, a megoldás érdekében a klubot működtető részvénytársaság 120 milliós tőkeemelésre tesz javaslatot, de többek között kéri az önkormányzati támogatás 50 millió forintról 80 millióra történő emelését is.

Kérdés persze, a városatyák hogyan vélekednek ezzel kapcsolatban, a jövő évi költségvetés ismerete és elfogadása nélkül minden bizonnyal nem ígérhetnek felelőtlenül, így utóbbi kérésről egyelőre nem születhet döntés. Az egerszegi információ alapján a ZTE FC-ben jelenleg több mint 25 százalékos részesedéssel bíró önkormányzat érdekében nem áll támogatni olyan tőkeemelést sem, amely a többi tulajdonostárs befolyását növelné.

"A munkába állásunkat követően derültek ki olyan dolgok, amelyek váratlanul értek bennünket. Az adósságunk nagyságrendekkel több volt, mint amit tudtunk. Nagy problémát jelent számunkra, hogy a játékoseladásból származó összegek nem érték el azt a szintet, amit terveztünk. A központi marketingmunkából származó, vagyis a Ligától érkező pénzek is megcsappantak. Ahhoz, hogy nyugodtan tudjunk dolgozni, tőkét kell emelnünk. Ebben az esetben az az igazgatóság döntése, hogy minden tulajdonos arányosan vegye ki a részét. Így nem változnak az arányok, az önkormányzat továbbra is többségi tulajdonos marad" - nyilatkozta a lapnak Nagy Ferenc klubelnök.