Vágólapra másolva!
Supka Attila, a Debreceni VSC-AVE Ásványvíz vezetőedzője szinte biztosan nem számíthat két meghatározó labdarúgójára, Sándor Tamásra és Dombi Tiborra a csütörtökön 20 órakor kezdődő Sahtar Doneck elleni UEFA-kupa-visszavágón.

"Ismét egy felforgatott csapatot kell pályára küldenem a sérülések miatt. Sándor posztját Dzsudzsák Balázs vagy Madar Csaba veheti át, de nagyon nehéz lesz pótolni az irányítónkat. Ennek ellenére mindent megteszünk 4-1-es hátrányunk ledolgozása, illetve a továbbjutás érdekében" - mondta a távirati irodának a hajdúságiak trénere.

A szakember hozzátette, az ugyancsak sérüléssel bajlódó Bojan Brnovic és Mészáros Norbert talán pályára léphet, de az ő szerepeltetésükről csak a szerdai edzés után dönt a szakmai stáb. Supka már régóta nem számíthat a szintén maródi Ronald Habira és Dragan Vukmirra, ugyanakkor Máté Péter letöltötte eltiltását a donyecki összecsapáson, így ő visszatérhet.

"Első pillanattól kezdve támadni fogunk, de a biztonság is nagyon fontos, hiszen ha gólt kapunk, azzal végképp eldőlhet a továbbjutás sorsa. Jelenleg 20 százalék esélyt adok csapatomnak, hogy kiveri a Sahtart" - mondta Supka.

A továbbjutó együttes a sorozat csoportkörébe jut, melynek sorsolását jövő kedden délben tartják az UEFA svájci központjában, Nyonban.