Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo és a brazil Ronaldo, Kevin Durant és Michael Jordan, Alekszandr Ovecskin és Wayne Gretzky - mire megy egy-egy nagy csillag a múlt legendája ellen? Ha élőben nem is, egy-egy statisztikai mutató erejéig összeereszthetjük őket. A jelenből NFL- és magyar kézis párharcot mutatunk.

A jelenlegi aranylabdás, Cristiano Ronaldo korunk egyik legjobb góllövője, a Real Madridban, például, odaszerződése óta tartja az 1 gól/meccs átlagot. Ez nagyszerű teljesítmény, de vajon mit mutat a közelmúlt talán legnagyobb csatára, a brazil Ronaldo ellen, ha összevetjük kettejük teljes karrierjét?

Forrás: Origo


Kevin Durant egy hónapja megdöntötte Michael Jordan egyik NBA-csúcsát a sok közül, de nem csak ezért mondják rá sokan, hogy Jordan óta nem volt ilyen komplett és hatékony játékos az amerikai kosárlabdaligában. A legfontosabb mutatók alapján vajon tényleg egy lapon lehet őket említeni?

Forrás: Origo


Lehet azon vitatkozni, hogy ki most az NHL legnagyobb sztárja, de a hosszú évek óta remekül hokizó orosz Alekszandr Ovecskin bizonyosan ott van a legjobbak között. Hogy áll a meccs/pont (gól+gólpassz) mutatója, ha a sportág vitathatatlan királyához, Wayne Gretzkyhez hasonlítjuk?

Forrás: Origo

Az NFL rajongói számára bizonyára az a fő kérdés manapság, hogy vajon Peyton Manning vagy Tom Brady-e a nagyobb játékos. Az amerikaifociban aztán rengeteg mutató alapján lehet rangsorolni, de egy quarterback esetében talán az mond a legtöbbet: hogyan passzol?

Forrás: Origo


És ha már két aktív játékos, lássunk egy magyar párharcot ebből az idényből. Hogy teljesített a női kézilabda Bajnokok Ligája-elsőségét megvédő Győr csapatának BL-gólkirálya, és hogy a BL-ben szintén szereplő Ferencváros irányítója, Szucsánszki Zita?

Forrás: Origo