Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Rakétákkal támadja Tel-Avivot a Hamász

Vágólapra másolva!
Rakétákkal támadta a palesztin terrorszervezet, a Hamász Tel-Aviv városát és annak környékét Izraelben. Utoljára négy hónapja történt, hogy a terroristák a településre támadtak.
Vágólapra másolva!

A BBC arról számol be, hogy a Hamász rakétákkal támadta Tel-Aviv metropolisz területét Izrael középső részén. Az izraeli-palesztin háborúban négy hónapja nem történt ilyen.

Legalább nyolc rakétát indítottak a térségbe a gázai Rafah városából, az övezet déli részéről. Az izraeli hadsereg közlése szerint "számosat elfogtak" azok közül. Sérültekről először nem érkezett jelentés, ám később az izraeli mentőszolgálat arról számolt be, hogy egy személy enyhén megsebesült Herclián, egy 30 és egy 52 éves nő pedig könnyebben megsebesült, miközben az óvóhelyre siettek Kfar Szabán. 

Az izraeli alakulatok egyik legfontosabb műveleti területe jelenleg Rafah városa és annak környéke. 

A rakéták indítására több izraeli városban megszólaltak a figyelmeztető szirénák, így Herzlia és Petah Tikva városokban is. Utóbbi Tel-Aviv keleti elővárosa.

Az izraeli védelmi erők közzétette felvétel a rakéták kilövéséről:

Az izraeli médiában nem sokkal később bemutattak egy olyan felvételt, melyen rakétadarabok láthatók egy herzlivai ház kertjében.

Később egy másik videó is feltűnt a közösségi médiában, mely a nagy kráterről készült Kfar Szaba városához közel. A krátert minden bizonnyal egy becsapódó rakéta okozta.

A palesztin terrorszervezet katonai szárnyának Telegram-csatornáján megjelent képviselőjük szerint a szervezet "nagy rakétákkal támadta" Tel-Aviv városát.

Ahogy az Origo arról beszámolt, Izrael szerint Rafahban tartózkodik a Hamász számos vezetője és katonái, valamint a százhuszonkilenc izraeli túsz. További két Hamász-zászlóalj működik még az övezet középső részén fekvő menekülttáborokban is. A hadsereg eddig a Hamász tizennyolc zászlóalját számolta fel szerte az övezetben. 

Az Egyesült Államok már többször figyelmeztette az izraeli vezetőket arra, hogy Rafah megtámadása az oda menekült civilek miatt tovább fokozhatja az eleve súlyos humanitárius válságot a palesztinok körében, most pedig az ENSZ is óva intette Izraelt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről