Kihagyja az olimpiát Amerika legnépszerűbb sportolója

2016.06.24. 09:17

Kihagyja a riói olimpiát LeBron James, az NBA-bajnok Cleveland Cavaliers és a címvédő Egyesült Államok férfi kosárlabda-válogatottjának sztárja, valamint Kawhi Leonard, a San Antonio Spurs kiváló játékosa is.

A kétszeres olimpiai és háromszoros NBA-bajnok James - aki a közösségi portálokat tekintve a világ 3. és Amerika legnépszerűbb sportolója - csütörtökön jelentette be, hogy pihenése érdekében inkább nem utazik el Rióba.

Valamivel korábban Leonard indoklás nélkül jelezte, nem akar részt venni a játékokon. "Nehéz döntést kellett most meghoznom, mert megtisztelő, hogy beválogattak az olimpiai csapatba, amelyben a jövőben remélhetőleg még lesz esélyem képviselni az országot" - idézte a 24 éves kosárlabdázót a San Antonio Spurs közleménye.

Kawhi Leonard és LeBron JamesForrás: AFP/Getty Images/Elsa

Miközben az elmúlt időszakban számos sportoló a Brazíliában tomboló Zika-vírustól tartva döntött úgy, hogy nem utazik el Rióba, az NBA-játékosok közül senki nem nevezte meg okként a járványt.

Eddig Stephen Curry, a Golden State Warriors sztárja mellett Anthony Davis, Blake Griffin, John Wall, Chris Paul, LaMarcus Aldridge, valamint Russell Westbrook és James Harden közölte, hogy kihagyja az olimpiát.

Az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottjának 12 tagú kerete jövő héten válik véglegessé.