Társoldalunk:

A magyar lovas már a riói menetrenddel kel és fekszik

2016.07.28. 18:08

Hídvégi Vid, az egyedüli magyar férfi tornász az elutazás előtti napokban már az olimpiai versenynap programjának megfelelően bonyolította le az edzéseit. Felkészülten várja az esti döntőket.

A legutóbbi játékokon, Londonban lólengésben nyolcadik helyezett tornász az utóbbi időszakban már csak este tréningezett - mivel augusztus 6-án magyar idő szerint ebben az időszakban kerül sor selejtezőjére -, és még szerdán is modellezte az olimpiai menetet. 

Az ő csoportja gyűrűn kezd majd, ami azt jelenti, hogy Hidvégi fél órát melegíthet a talajhoz való bevonulásig.

Minden mozdulatnak jelentősége leszForrás: MTI/Kovács Tamás

A talajgyakorlatok alatt fél óra ülés következik a számára, majd következik a lólengés, amelynél négy fogása lehet a gyakorlata előtt. Ezt a menetet edzőjével, Laufer Bélával már több alkalommal végigvették, és a 6,6-os kiinduló pontszámú gyakorlatot mindig hibátlanul adta elő.

Két gyakorlat

Hidvégi a tervek szerint ezzel lép a szerhez a selejtezőben, s edzőjével úgy kalkulálnak, hogy ha hibátlanul mutatja be, döntőbe kerülhet, ott pedig már az új, 6,8-as kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatja be. Az elmúlt két hétben sokat javult a kondíciója, így már ezt, az áprilisi tesztverseny után kialakított gyakorlatot is hibátlanul végig tudja csinálni.

"Nagyon várom, hogy bemutatkozhassak az olimpián, mert készen állok, jó formában érzem magam" - mondta a világbajnoki negyedik helyezetett. A csarnokot, a szert ismerem a tesztversenyről, ez is egyfajta segítség, és azt is tudom magamról, hogy az akklimatizálódás sem jelent problémát."
Hozzátette: szokása szerint nem latolgatja az esélyeket, de az ellenfeleket azért figyelte az elmúlt időszakban, így képben van.

Magammal szemben az az elvárásom, hogy téthelyzetben is úgy tudjam bemutatni a gyakorlatot, ahogy az edzéseken, mert akkor minden rendben lesz.

Hidvégi csak lólengésben szerepel a játékokon, míg a vele együtt csütörtökön útra kelt másik magyar tornász, Kovács Zsófia mindegyik szeren.