A kutyaütők ellen jól ment az olimpiák első profi bokszolójának

Carmine Tommasone, boksz, ökölvívás
Carmine Tommasone, boksz, ökölvívás
Vágólapra másolva!
Egy esélytelennek tartott olasz, Carmine Tommasone történelmet ír szombaton Rióban, mivel ő lesz az olimpiák történetében az első profi ökölvívó, aki ringbe léphet.
Vágólapra másolva!

A 60 kilogrammos súlycsoportban versenyző 32 éves sportoló első ellenfele a mexikói Lindolfo Delgado lesz közép-európai idő szerint 16.45-től.

Az 1984-es születésű bunyós eddigi 15 profi mérkőzésének mindegyikét megnyerte (négyszer kiütéssel), de ellenfelei közül csupán az utolsó háromnak volt valamirevaló mérlege. Tommasone többek között bunyózott Horváth Zoltánnal, Ajtai Istvánnal és Petrovics Istvánnal is, négy KO-sikere közül kettőt utóbbi kettő ellen aratta.

Carmine Tommasone Forrás: Fightnews

A Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) júniusban szavazta meg, hogy profik is szerepelhetnek a riói olimpián.

Ez a döntés az Egyesült Államoknak lehet fontos, mert négy éve Londonban a férfiak között egyetlen érmet sem szereztek képviselői, ezt megelőzően ilyen 1908-ban, szintén Londonban fordult elő az 1980-as moszkvai olimpián kívül, ahol bojkott miatt nem is vett részt az ország.

Ökölvívásban az olimpiák történetében a legtöbb aranyat, 49-et az amerikai férfiak és nők szerezték, éremből összesen 111-et gyűjtöttek be.