Fiamingo: Szász ma szinte legyőzhetetlen volt

2016.08.07. 00:24

Emelt fővel viselte a vereséget Szász Emese legyőzöttje, az olasz Rossella Fiamingo. Lehetett volna oka a keserűségre, mert noha ezen a napon Szász legyőzhetetlennek tűnt, a kétszeres világbajnok Fiamingo 11-7-re vezetett ellene a párbajtőr női döntőjében.

Kisimult arccal, mosolyogva, az olasz újságíróknak hosszan és nyugodtan válaszolgatott Rossella Fiamingo a Szász Emese ellen elveszített olimpiai döntő után. A 25 éves sportoló az Origónak angolul nyilatkozott arról, mi történhetett a 11-7-es vezetése után: "Négypontos előnynél is csak a saját vívásomra koncentráltam, nem éreztem, hogy bármi is megtört volna bennem. Talán tudat alatt picit már az járt a fejemben, hogy fél kézzel fogom az aranyérmet."

11-7 után mégis megtorpant, következett egy szakasz, amelyet 7-1-re nyert meg Szász Emese, majd egy együttes találattal el is döntötte az asszót.

Fiamingo (balra) sokáig vezetettForrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Fiamingo nem tudja eldönteni, hogy veszített egy aranyat vagy nyert egy ezüstöt: "Vegyes érzések dúlnak bennem, az egyik pillanatban ezt érzem, a másikban azt. Ez egy gyönyörű eredmény, de közel álltam a győzelemhez."

Az olasz vívó hozzátette: Szász ma szinte legyőzhetetlen volt, rendkívül összeszedetten vívott, és megérdemelte az aranyérmet.