Ezt nevezzük mi tökéletes felkészülésnek

David Florence, vadvízi kajak-kenu, Rio 2016
Britain's David Florence competes in the Men's C1 canoe slalom competition at the Whitewater stadium during the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 7, 2016. / AFP PHOTO / Carl DE SOUZA
Vágólapra másolva!
David Florence brit vadvízi kenus annyira komolyan vette az olimpiát, hogy mire Rióba ért már folyékonyan beszélt portugálul.
Vágólapra másolva!

A brazil újságírók (és a világ összes újságírója) megtanulta már, ha interjút szeretne készíteni egy külföldi sportolóval, akkor azt angolul kell megtennie. Egy brittel pedig pláne ez a helyzet. Kivéve David Florence-t.

A skót vadvízi kenus ugyanis az első alkalommal, amikor Rióban járt, rögtön beleszeretett a városba, és ez a szerelem nagyon is tartósnak bizonyult. Florence az olimpiáig hátralévő időben az internetről portugál nyelvleckéket, és, amikor csak tudott, elutazott Rióba, ahol a helyiekkel beszélgetve csiszolta a tudását.

Így aztán, mire arra a került a sor, hogy a vadvízi kenu egyes selejtezők után interjút adjon, a brazil sajtómunkások legnagyobb meglepetésére – és persze örömére – folyékony portugál nyelvtudással állt a mikrofonok elé.