Társoldalunk:

Verrasztó Dávid feladta a 200-at, inkább hazautazik

2016.08.10. 16:54

Szövetségi forrásokból származó információink szerint Verrasztó Dávid visszalépett a 200 vegyes előfutamaitól, és ha minden igaz, már úton is van hazafelé. Hargitay András szövetségi kapitány az Origónak elárulta az okokat.

Verrasztó remekül versenyzett a londoni Európa-bajnokságon, de az olimpián folytatódott gyenge sorozata: fő számában, a 400 vegyesen botrányosan teljesített, esélye sem volt a döntőre. A megmagyarázhatatlan formaingadozás és a gyenge időeredmények miatt a versenyző úgy döntött, gyengébbik számán, a 200 vegyesen már el sem indul. 

A Rióból származó információk arról szóltak, hogy Verrasztó esetleg megpróbálkozik 200-on visszahozni, ami 400-on elment, de a versenyző nem érezte magát olyan formában, hogy érdemes legyen a gyengébbik számában rajtkőre állnia. 

Verrasztó DávidForrás: MTI/Kovács Tamás

Úgy tudjuk, a versenyző hamarosan haza is utazik Rio de Janeiróból.

„Eredetileg is úgy volt, hogy leússza a 400 vegyest, és 10-én hazamegy” – nyilatkozta Hargitay András szövetségi kapitány Verrasztó visszalépéséről az Origónak Rióban. „Meg lehetett volna azt is csinálni, hogy leússza a 200 vegyest is – később ez is lett az új terv –, de ilyen lelkiállapotban nem állt rajthoz. Ráadásul, ha megjavítja a legjobbját, akkor sem kerül be a döntőbe, lett volna mondjuk a 22. Ennek túl sok értelme nem lett volna. Ha nem nevezzük be, akkor esélye sem lett volna arra, hogy elinduljon. Ezt mindig így csináljuk, akit csak lehet, lehetőség szerint benevezünk. Sokat gondolkodtam ezen, beszéltem Dáviddal és az édesapjával is, és úgy döntöttünk, hogy maradunk az eredeti felállásnál, tehát nem indul.”