Elnézést kért Ryan Lochte a benzinkutas botrány miatt

Horizontal, ryan lochte
US swimmer Ryan Lochte holds a press conference on August 3, 2016 in Rio de Janeiro, two days ahead of the opening ceremony of the Rio 2016 Olympic Games. / AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
Vágólapra másolva!
Felelősebben kellett volna viselkednem, elnézést kérek – írta ki Twitter-oldalára Ryan Lochte, aki úszótársával, Jimmy Feigennel közösen megrongált egy riói benzinkutat, majd a rendőrségen azt hazudták, hogy fegyveresek támadtak rájuk.
Vágólapra másolva!

Ryan Lochte szerint „őszintébbnek” kellett volna lennie az ügyben. Azt állította, hogy azért csak most szólalt meg az ügyben, mert meg akarta várni, amíg a csapattársai hazatérnek az Egyesült Államokba.

A hatszoros olimpiai bajnok Lochte és Jimmy Feigen azt állította, hogy – Gunnar Bentzcel és Jack Congerrel együtt – vasárnap egy buliból tartottak vissza az olimpiai faluba, amikor rablótámadás áldozatai lettek, Lochte fejéhez pedig fegyvert fogtak, értékeiket elvették.

Lochte egyebek mellett azt írta, hogy

  • Büszke arra, hogy tagja lehet az amerikai olimpiai csapatnak, ezt a szituációt el lehetett és kellett volna kerülni.
  • Elismeri a felelősségét, jó néhány értékes leckét kapott.
  • Traumatikus volt számára, amikor – nyelvtudás nélkül – fegyvert fogtak rá, és pénzt kértek, hogy elmehessen.

Lochte már hétfőn hazautazott az Egyesült Államokba, míg Feigen szerdán nem tudott elrepülni, a repülőtérről tartották vissza, mert a rendőröknek nem tetszett az úszók sztorija.

Ryan Lochte Forrás: AFP/Martin Bureau

A videofelvételek alapján ugyanis kiderült, hogy megálltak egy benzinkúton, rongáltak – összetörtek egy tükröt és egy szappantartót –, és összetűzésbe kerültek a töltőállomás személyzetével, akik fegyvert fogtak rájuk, mert a sportolók nem akarták megtéríteni az okozott kárt.

A négy úszó viselkedése miatt az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága is bocsánatot kért a brazil emberektől és Riótól.

A Brazíliában tartott Jimmy Feigen pénteken kiegyezett a hatóságokkal, és beleegyezett abba, hogy 11 ezer dollárt adományoz egy helyi jótékonysági szervezetnek. A BBC információi szerint a Feigennel és Lochteval együtt meggyanúsított két másik sportoló tagadták, hogy közük lenne a botrányhoz, így ők elhagyhatják az országot.