Úgy nézett rám az egyiptomi, mintha meg akarna ölni

Or Sasson, Iszlam el-Sehabi, kézfogás, Rio 2016
Történt, ami történt, de nincs harag
Vágólapra másolva!
Az egyiptomi dzsúdós elmaradt kézfogása csak a jéghegy csúcsa volt, izraeli legyőzője elmondta, nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy nyílt ellenségeskedéssel találkoztak.
Vágólapra másolva!

Islam El-Shebaby nem fogadta el Or Sasson kézfogását, miután a cselgáncsozók +100 kg-os mezőnyében az izraeli legyőzte őt. Később meghajolni sem volt hajlandó ellenfele előtt (ez kötelező cselgáncsban), csak a bíró jelzésére biccentett egyet.

Másnap a judószövetség megrovásban részesítette a sportolót, és napvilágot láttak olyan hírek is, hogy az egyiptomit hazaküldte saját szövetsége, ezt azonban később cáfolták. Sasson elmondta, az előzmények ismeretében számított rá, hogy az egyiptomi nem fogja elfogadni a kézfogását, de edzője kérésére megpróbált sportszerűen viselkedni.

Sasson egyébként nem haragszik Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

"A meccs előtt hallottam, hogy az edzőjével azt kiabálják egymásnak, Alahu Akbar, és erről egyből a terroristák jutottak eszembe.

- mondta Sasson, aki végül bronzérmet szerzett a riói játékokon.

Az izraeli elmondta, korábban a faluban is voltak antiszemita megnyilvánulások az egyiptomiak részéről, egyszer például előfordult, hogy

nem voltak hajlandóak egy liftben utazni izraeli sportolókkal.

"A mérkőzés előtt úgy nézet rám az edzőjével együtt, mintha meg akarnának ölni" - tette hozzá Sasson.

Az egyiptomi El-Shebaby nem csinált nagy ügyet a dologból. "Az izraeli nem a barátom, akivel kezet kellene fognom" - mondta.