Találja ki, melyik az az olimpiai sportág, amelyben a versenyzők háttal ülve haladnak a cél felé

Horizontal
A koronavírus miatt elhalasztották az evezősök januári olimpiai kvalifikációs versenyét
Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező sportág, amely már az első újkori olimpiai játékok programjában is szerepelt. A sportág rengeteg változáson esett át az évtizedek során, egyik állandó ismertetőjele, hogy a versenyzők háttal ülve haladnak a cél felé.
Vágólapra másolva!

Egy rendkívül gazdag múlttal és nagyon komoly hagyományokkal rendelkező sportágról van szó, elég csak az először 1829-ben megrendezett, máig tartó egyetemi versengést, az Oxford és a Cambridge Egyetem diákjai közti versenyt megemlíteni. Az évek során természetesen átalakultak a technikai jellemzők is: a korábbi fa helyett ma már különböző műanyag ötvözetekből, illetve szénszálból készülnek az eszközök, melyek méretére és súlyára szigorú szabályozások vonatkoznak.

Ez a sportág már az első újkori olimpiai játékok alkalmával is szerepelt a programban, akkor azonban az időjárási körülmények miatt a versenyeket el kellett halasztani. Az összes modernkori olimpián voltak különböző versenyszámok, melyek folyamatosan változtak az idők során. A sportág versenyrendszere szerint minden évben rendeznek világbajnokságot, valamint a Világkupa-sorozatok is rendkívül fontosak, de az olimpiai győzelem jelenti a legnagyobb dicsőséget.

A teljesítendő szakasz 2000 méter, versenyeket férfiaknál és nőknél is nyolc-nyolc számban rendeznek, és a sportolók mindig a menetiránynak háttal ülve haladnak a cél felé.

A játékot itt találja.