Találja ki, melyik nyári olimpián nyert legutóbb érmet a magyar női kézilabda-válogatott

női kézilabda-válogatott
Balatonboglár, 2021. június 22. A tokiói olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokában 2021. június 22-én. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott legutóbbi olimpiai érme egy ezüst volt, és a döntőben drámai körülmények között, hat gólos előnyről kapott ki Dániától.
Vágólapra másolva!

A magyar női kézilabda-válogatott gyakran éremesélyesként vág neki az olimpiai játékoknak, ám a legutóbbi két világeseményen, 2012-ben Londonban és 2016-ban Rióban nem vehetett részt, mert nem sikerült kivívnia kvalifikációt, ám az idei tokiói olimpiára kijutott. A válogatott ötkarikás játékokon két alkalommal szerzett bronzérmet és egyszer ezüstöt, amely az eddigi legjobb eredménye.

A legutóbb olimpiai érmet szerző csapat szövetségi kapitánya az a Mocsai Lajos volt, aki nemrégiben elvállalta a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségét. Az Ausztráliában döntőbe jutó női kéziválogatott tele volt klasszis játékosokkal, többek között Pálinger Katalin, Farkas Ágnes, Kökény Beatrix és Radulovics Bojana is szerepelt abban az együttesben. A fináléban drámai körülmények között, hat gólos előnyről kapott ki a dánoktól a magyar csapat. Karnyújtásnyira volt a válogatott történetének első olimpiai aranyérme, de végül be kellett érni az ezüsttel.

A játékot itt találja.