Pusztai Liza és Márton Anna is bejutott a legjobb 16 közé a női kardívóknál

Vívó VB 2019, Budapest, Márton Anna
Vágólapra másolva!
Márton Anna fájós térddel, ápolást követően, míg Pusztai Liza hátrányból fordítva jutott be a női kardozók között a legjobb 16 közé. Katona Renáta viszont nem tudott a nyolcaddöntőbe jutni, miután simán kikapott az orosz Szofija Velikajától.
Vágólapra másolva!

A világranglistán ötödik Márton Anna az argentin Maria Belen Perez Maurice ellen kicsit beragadt a kezdésnél, de 1-4 után zsinórban három tust adva utolérte ellenfelét. Ekkor azonban nagyon megijedtünk, mert egy hangos kiáltás kíséretében Márton a sérült térdét fogva leült a pástra, és ki kellett kérnie az ötperces ápolási szünetet.

Márton Anna sérült térde már az első asszóban sok gondot okozott Forrás: AFP/Mohd Rasfan

5-5 után az argentin sorban adott három tust, amivel sikerült felbőszítenie a magyart, aki zsinórban hat tust adott. Az argentin azonban 12-12-nél utolérte, majd egy videozás után megváltoztatott ítélettel 13-12-re, majd 14-12-re vezetett Márton, akinek megint „bejelzett" a térde, de még be tudta fejezni az asszót, amit 15-12-re nyert meg.

Pusztai Liza a tunéziai Amira Ben Chabaan ellen ugyancsak nem kezdett jól, neki 1-5-ről kellett visszakapaszkodnia. De megtette, és a második három perc közepén már három tussal vezetett, és végül ilyen különbséggel győzött 15-12-re.

Katona Renáta a 16 közé jutásért sajnos nagyon simán kikapott a Rióban csapatban arany- egyéniben ezüstérmes Szofija Velikajától.