Így verte szét a világot Milák Kristóf Tokióban - videó

tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.27. Milák Kristóf, úszás, 200 pillangó
TOKYO, JAPAN - JULY 26: Kristof Milak of Team Hungary competes in heat five of the Men's 200m Butterfly on day three of the Tokyo 2020 Olympic Games at Tokyo Aquatics Centre on July 26, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Al Bello/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő Milák Kristóf a várakozásoknak megfelelően a legjobb idővel, míg a Rióban bronzérmes Kenderesi Tamás ötödikként jutott a 200 méter pillangó szerdai fináléjába a tokiói olimpia úszóversenyének keddi elődöntőjéből. A címvédő Hosszú Katinka a hetedik idővel bejutott a 200 méter vegyes szerdai fináléjába.
Vágólapra másolva!

A világcsúcstartó és toronymagas esélyes Milák kétséget sem hagyott afelől, hogy ez az ő felségterülete, 1:52.22 perces ideje több mint két és fél másodperccel jobb, mint a második brazil Leonardo de Deusé. Kenderesi 1:55.17 perccel ötödikként kvalifikálta magát a döntőbe.

Íme, Milák Kristóf fantasztikus úszása:

Itt pedig Kenderesi Tamás döntőbe jutása:

A világcsúcstartó Hosszú futamában 2:10.22 perccel csak az ötödik helyen csapott célba, azaz 52 századdal lassabbnak bizonyult, mint egy nappal korábban az előfutamban. Ennek ellenére biztosította helyét a fináléban, mivel a másik futamból mindössze ketten előzték meg.

Itt van Hosszú Katinka úszása: