Társoldalunk:

Hosszú Katinka: Nagyon bosszant, hogy ez így sikerült

2021.07.28. 05:43

A női 200 méteres vegyesúszás döntőjében Hosszú Katinkának nem sikerült a címvédés, a háromszoros olimpiai bajnok úszó a hetedik helyen ért célba. A 32 éves sportolónak nincs oka szégyenkeznie az eredmény miatt, de csalódottan nyilatkozott a finálé után.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó számára nem az elvárásainak megfelelően alakult a női 200 méteres vegyesúszás döntője, amelyen végül hetedikként ért célba. A finálé után némileg csalódottan nyilatkozott az M4 Sportnak, és kereste a szavakat.

Nem tudom pontosan megfogalmazni, mi jár most a fejemben. Ilyen időket sokszor úsztam már. Nagyon rossz, hogy ez pont most jött ki. Nem akarok kifogásokat keresni, amiért egy évvel elhalasztották az olimpiát, de nyilván máshogyan kellett felkészülni. Nagyon frusztrál, hogy ez így sikerült. Próbálkoztam mindenfélével, hogy gyorsabb legyek, ez most nem jött össze" - értékelt Hosszú Katinka.

Hosszú Katinka csalódott volt a 200 méter vegyes döntője utánForrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Tegnap görcsösen úsztam, ma próbáltam lazábban. Így se volt jó, és úgy se. Mindent kiadtam magamból. Bosszantó, hogy 2:08.5 elég volt az aranyhoz" - tette hozzá.

A magyar úszó elmondta, hogy ettől az eredménytől függetlenül 200 méter háton is indulni fog, csütörtökön medencébe ugrik a szám előfutamában.