Társoldalunk:

A hetedik helyért vívhat a női tőrválogatott

2021.07.29. 04:51

A magyar női tőrválogatott kikapott Kanadától, így utolsó mérkőzésén a hetedik helyért léphet pástra a fegyvernem csütörtöki csapatversenyében a tokiói olimpián.

A Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összeállítású együttes az olaszoktól elszenvedett vereség után második találkozóján 45-33-ra maradt alul.

A helyosztóra magyar idő szerint 8.10-től kerül sor a Makuhari Rendezvényközpont B csarnokában.

Kanada ellen sem sikerült kivívnia a győzelmet a magyar tőrcsapatnakForrás: AFP/Fabrice Coffrini

A magyar csapatban az első, olaszok elleni mérkőzésen lábát fájlaló Kreiss sérülése ellenére nem történt csere a kanadaiak elleni találkozóra, de mindhárom vívó elvesztette első asszóját az Eleanor Harvey, Jessica Zi Jia Guo, Alanna Goldie összeállításban pástra lépő rivális ellen. Az első kör után 15-7-re vezettek az észak-amerikaiak, és a folytatás sem hozott változást, minden asszó az ellenfélé lett, a záró harmad előtt 30-13 volt az állás. A végén Kondricz ugyan 10-5-re megverte Goldie-t, de a lényegen ez sem változtatott, Kanada magabiztosan nyert, míg a magyarok a hetedik helyért vívnak majd a nyolccsapatos mezőnyben.

Meghúzódtam az első meccsen, és ez eléggé akadályozott most is" - mondta Kreiss. "A Kanada elleni mérkőzésre 50-50 százalék eséllyel mentünk fel, de erősebbek voltak, jobban vívtak, hogy miért, nem tudom" - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy az összeállításban várható-e csere az utolsó összecsapásra, a versenyző azt mondta, leülnek és átbeszélik, hogy legyen tovább.