Megpróbálja Vitray Tamás letagadni, hogy szidta Hosszú Katinkát

2021.08.02. 14:39

Vitray Tamás néhány napja egy rádióinterjúban durván gyalázta Hosszú Katinkát. Ahogy azt megírtuk, azzal próbálta megalázni a háromszoros olimpiai bajnokot, hogy azt mondta: "méltatlan helyzetbe hozta magát". Óriási felháborodást váltottak ki a szavai, és most Vitray megpróbálja letagadni korábbi szavait, persze sikertelenül.

Vitray a Spirit FM-nek azt nyilatkozta, hogy Hosszú Katinka nem volt felkészülve. Szó szerint ezt mondta: 

Biztos, hogy nem volt felkészülve. Biztos, hogy tudta. Biztos. Esküdni mernék rá, hogy tudta, hogy nem megy. Nem lehet nem tudni. Ez nem olyan sportág. Órával mérik a teljesítményt, egy stopper megmondja azt, halál pontosan. 

Vitray szavai persze nevetségesek, egyrészt több nyilatkozatból is lehet tudni, hogy Hosszú Katinka a felkészülés alatt kifejezetten jó időket úszott, másrészt az olimpián több sportolónál is látszott, mennyire felborult a papírforma, mennyire megváltoztatta az esélyeket a koronavírus és a karantén. 

Vitray most zagyva magyarázkodásba kezdett, azt próbálta elhitetni a Blikknek adott interjúban, hogy ő valójában dicsérte Hosszút azzal, hogy azt mondta, méltatlan helyzetbe hozta magát. A volt sportriporter egészen sajátos módon az őt bíráló normális embereket szidja. 

A Pesti Srácok három évvel ezelőtt leplezte le Vitray Tamás gyalázatos politikai múltját. Mint arról beszámoltunk, Vitray a Rákosiék által létrehozott Idegen Nyelvek Főiskoláján végzett, ezt követően a Honvédelmi Minisztérium politikai tisztje, az agitprop osztály hadnagya lett. Később leszerelt, majd megfordult a hírszerzés egyik fedőszervénél, a Chemolimpexnél, és a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségén. Utána lett rádiós, később pedig tévés.