Hüttner Csaba: Kopasz Bálint példakép lehet mindenki számára

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, férfi K-1 1000 m, Kopasz Bálint, kajak-kenu, kajak, döntő, arany, aranyérem, 2021.08.03.
Hungary's Balint Kopasz competes in the men's kayak single 1000m final during the Tokyo 2020 Olympic Games at Sea Forest Waterway in Tokyo on August 3, 2021. (Photo by Luis ACOSTA / AFP)
Vágólapra másolva!
Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya elégedetten és kicsit elérzékenyülve értékelte az első napi olimpiai döntőket, amelyekben egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek a versenyzői.
Vágólapra másolva!

A világ- és Európa-bajnoki cím mellett Kopasz Bálint mostantól már az aktuális olimpiai bajnoki cím védője is, miután nagyszerű versenyzéssel nyerte meg a kajak egyesek 1000 méteres versenyét honfitársa, Varga Ádám előtt.

fogalmazott az MTI-nek Hüttner Csaba, aki elárulta, egy korábbi ígéretét most igyekszik beváltani. "Bálintnak tavaly a dél-afrikai edzőtáborban megtetszett egy gyémánt, és akkor én azt mondtam neki, hogy azt meg fogjuk neki venni, úgyhogy ezt teljesíteni fogom, ha eljutok még egyszer oda" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

Kopasz Bálint és Varga Ádám történelmi kettős győzelmet aratott K-1 1000 méteren Forrás: MTI/Kovács Tamás

folytatta a szakember.

A női kajak kettesek fináléjáról elmondta, hogy egyik magyar egységnek "sem kenyere" a hátszeles pálya, az evezési stílusuknak ez nem a legideálisabb.

"Az új-zélandi párosra számítottam, de a nyolcas pályán becsúszó lengyelekre őszintén szólva nem. A második és harmadik helyezés talán reálisabb lett volna, de ez egy olimpia, valami bejön, valami pedig nem" - mondta Hüttner Csaba.