Társoldalunk:

Ovecskinék elszálltak, Björndalen a legutolsó esélyből csinálta meg

2014.02.19. 07:57

Ole Einar Björndalen lett minden idők legtöbb téli olimpiai érmét szerző sportolója, miután a norvég váltóval nyolcadszor is olimpiai bajnok lett. Az orosz hokiválogatott elszállt, svédek már elődöntősök, gyorskorcsolyában egy cseh klasszis állította meg a hollandokat, a finneknek mák hozta meg az első szocsi aranyat. Szerdai szocsi hírek egy helyen.

18.58 |

Brit-kanadai aranycsata lesz curlingben

A férficurlingtorna elődöntőiben a britek a svédeket verték meg 6-5-re, míg Kanada 10-6-ra nyert Kína ellen.

18.30 |

Az USA lépett egyet az elődöntő felé

Az első harmad után az USA 3-1-re vezet a hokitorna negyeddöntőjében a csehek ellen. A másik esti meccsen a lettek meglepetésre 1-1-re állnak Kanada ellen.

18.01 |

Knézyék egy másik meccset néznek

A Dunán Knézy Jenő és Spiller István az USA-Csehország hokinegyeddöntőt szerette volna közvetíteni, de Szocsiból a kanadai-lett képeit kezdték sugározni. A nézők utóbbit látták, a két kommentátor viszont csak az előbbit, így egy ideig nem volt könnyű dolguk. Öt perc után aztán az amerikai-cseh csata nyert, így a nézők is elcsíphetté az első percben született USA-gólt.

Az USA még sohasem verte meg Csehországot az olimpián.

17.42 |

Ádáz kanadai-amerikai csata

Az USA a harmadik futam után is vezet a női kettes bobok versenyében, ám előnye most már csak 11 század Kanada előtt. A harmadik futamot ugyanis Kanada nyerte, és 12 századot faragott a hátrányából.

17.17 |

A norvégok átvették a vezetést az éremtáblán

Miután szerdán biatlonban és sífutásban is begyűjtött egy elsőséget, Norvégia 9 arannyal 7 ezüsttel és 4 bronzzal vezeti a szocsi éremtáblázatot a németek (8-3-4) és az amerikaiak (7-4-10) előtt.

16.59 |

Ovecskin semmit sem érez

"Érzések? Ebben a pillanatban nincsenek érzéseim" - reagált az orosz hokiválogatott kiesése után Alekszander Ovecskin. "Jól kezdtünk, szereztünk egy gólt, de egy pár hiba a meccsünkbe került. Megpróbáltunk betalálni, de nem sikerült."

Az oroszok 3-1-re kaptak ki a finnektől a férfihokitorna negyeddöntőjében.

16.39 |

Björndalen az új rekorder

Svendsen behozta a norvég váltót az első helyre, ezzel Björndalen a téli olimpiák történetének legtöbb érmet nyerő sportolója lett. Eddig Björn Dählie tartotta a rekordot 8 arannyal és 4 ezüsttel, Björndalen 8 arannyal, 4 ezüsttel és 1 bronzzal áll.

Björndalen Szocsiban már az első számában megnyerte a hetedik aranyat (10 km-es sprintben), ám azután háromszor is hiába próbálkozott, ez volt az utolsó száma.

A most debütáló váltó második helyét a csehek, a harmadikat az olaszok szerezték meg.

16.33 |

Svendsen már integet

Svendsen az utolsó lövészetnél sem hibázott, így a norvégoktól már nem lehet elvenni a vegyesváltó aranyérmét. A cseheknél Moravec egyet rontott ugyan, de így is övék lesz az ezüst, az olaszoké pedig a bronz.

16.29 |

Történelmi égés lehet az oroszoknak

A finnek elleni negyeddöntőt 3-1-re elvesztő szbornajának, azaz az orosz, illetve korábbi szovjet jégkorong-válogatottnak a mostani lehet a legrosszabb olimpiai szereplése. A nyolcszoros olimpiai bajnok, kétszeres ezüst- és egyszeres bronzérmes együttessel 2010-ig nem fordult elő, hogy ne az első négyben végezzen. Az 1994-es, lillehammeri téli játékokon a bronzmeccs veszteseként lett negyedik, s ugyancsak lemaradt a dobogóról 2006-ban, Torinóban.

Négy éve Vancouverben Szocsihoz hasonlóan a negyeddöntő jelentette a végállomást az oroszoknak, akik Kanadában összesítésben a hatodik helyen végeztek. A mostani végső helyezés a hátralévő két negyeddöntő eredményétől függ, legrosszabb esetben hetedikként zárnak a házigazdák, ami a legrosszabb olimpiai szereplést jelentené.  

16.26 |

Ezt már nehéz elbukni

Svendsen ötből ötöt lőtt, így Norvégia nagyon közel van ahhoz, hogy megnyerje a biatlonosok vegyesváltóját.

16.20 |

43 másodperc az előny

A tömegrajtos versenyt megnyerő Svendsen a norvégok befejezőembere, akinek 43,1 másodperc az előnye. A csehek utolsó embere Ondrej Moravec.

16.15 |

Gyorsan és pontosan lőtt

Björndalen elég gyorsan leszedte mind az öt korongot, és még növelni is tudta az előnyét, mert a csehek embere hibázott.

16.11 |

Björndalen úton a rekord felé

A sílövők vegyesváltójában a harmadik emberek vannak soron, és az első lövészet után a norvégok vezetnek 15 másodperccel. A norvégoknál Ole Einar Björndalen a harmadik ember, aki, ha érmet szerez, megdönti Björn Daehlie rekordját.

16.06 |

Sablikova megvédte a címét

A cseh Martina Sablikova nyerte a női gyorskorcsolyázók 5000 méteres versenyét. Az utolsó pár már nem változtatott a sorrendben, a másik két érmen két holland, Ireen Wust és Carien Kleibeuker osztozott.

15.58 |

Cseh, holland, holland

Már csak egy pár van hátra a női gyorskorcsolyázók 5000 méteres versenyében, és az élen a cseh Martina Sablikova áll 6:51.54 perces idővel. Két holland van mögötte, Ireen Wust és Carien Kleibeuker.

15.56 |

Minden az arcukra van írva

Dmitrij Medvegyev és Vlagyimir Putyin a helyszínen tekintette meg a finn-orosz hokinegyeddöntőt. Nem sok örömük volt benne.

 

15.45 |

Így még nem fájt semmi az oroszoknak

A finn hokiválogatott 3-1-re győzött az oroszok elleni negyeddöntőben, és a döntőbe jutásért a svédekkel játszik majd. A meccs hőse Rask, a finnek kapusa volt.

15.42 |

Megismétlődik a vancouveri döntő

A négy évvel ezelőtti vancouveri játékokhoz hasonlóan Szocsiban is Kanada és Svédország csapatai vívják a téli olimpia női curlingtornájának fináléját.

eredmények, női curling, elődöntő:
Kanada - Nagy-Britannia 6-4
Svédország - Svájc 7-5

a további program, csütörtök:
a 3. helyért: Nagy-Britannia - Svájc 9.30

döntő: Kanada - Svédország 14.30

15.37 |

Brutális időt korizott a holland

A holland Carien Kleibeuker az új éllovas a női gyorskorcsolyázók 5000 méteres számában. A 6:55.66 perces ideje kilenc másodperccel jobb, mint a korábbi éllovas norvég Hemmernek.

Előző
Következő