Robbennek fáj, Conte pipa

Vágólapra másolva!
lebron james #6, miami heat, paul george #24, indiana pacers
Cikkünk folyamatosan frissül
Carles Puyol elhagyja a Barcát, Olaszországban Conte és Prandelli vitatkozik, ki a főnök. Luis Suárez a topligák legjobbja. Súlyos büntetéseket osztott ki az MLSZ, az Újpest pert vesztett korábbi játékosai ellen, a Ligakupában a Debrecen kiverte a Győrt, továbbjutott a Fradi is. Magyar arany a légfegyveres Eb-n. Elhunyt Fekete László, pár napja még interjú készült vele. 
10:10
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Elmarad az Ukrajna-USA futballmeccs

Legalábbis az Ukrán Labdarúgó Szövetség közlése szerint, az amerikaiak viszont úgy tudják, megrendezik Cipruson (az országban kialakult helyzet miatt itt játszotta Európa Liga-mérkőzését a Dinamo Kijev is) a meccset. A találkozóra eredetileg Harkivban került volna sor, ám a feszült ukrán belpolitikai helyzet miatt egy hete áthelyezték Ciprusra. Akkor az ukrán szövetség hangsúlyozta, hogy a helyszínváltoztatásra az amerikaiak kérésére került sor.

10:15
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Elek Gábor alaposan kiakadt

A Ferencváros női kéziladacsapatának edzője azt nyilatkozta az NSO Tv-nek csapata súlyos dániai veresége után, hogy "így még nem hagyta szarban csapata". A KEK-et korábban kétszer is megnyerő Ferencváros nyolc góllal kapott ki a Viborgtól, a mérkőzésről szól cikkünket itt találja.

10:25
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Czink továbbjutott, Babos kiesett

Czink Melinda - Hszie Szu-vej (tajvani, 18.) 7:5, 4:6, 6:4
Alla Kudrjavceva (orosz)-Babos Tímea (12.) 7:5, 3:6, 6:4

Czink Melinda győzött, Babos Tímea kiesett a 6 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i keménypályás tenisztorna női egyes selejtezőjének első fordulójában.A viadal honlapja szerint Czink hétfőn három játszmában ejtette ki a tajvani Hszie Szu-vejt. A következő körben az ausztrál Olivia Rogowskával találkozik, és ha a magyar idő szerint szerda hajnalban sorra kerülő összecsapáson is nyer, felkerül a főtáblára.Babos három szettben elveszítette az orosz Alla Kudrjavceva elleni csatáját, és kiesett.

10:28
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Már az argentin ligában is van Pápa

Megkezdi szereplését az argentin labdarúgó bajnokság hatodosztályában a Ferenc pápáról elnevezett, az egyházfő társadalmi céljait osztó egyesület, amely a tavaly októberben alapított klub elnöke szerint feljutási szándékkal vág neki a szezonnak. A hivatalosan Club Deportivo y Social Papa Franciscónak nevezett egyesület március 22-én játssza első hivatalos találkozóját a 17 csapatos lujáni regionális bajnokságban. Eddig két felkészülési mérkőzést játszott, az elsőt 6-0-ra megnyerte, a másodikat viszont 3-0-ra elvesztette.

Jorge Ramírez elnök hangsúlyozta, hogy a csapat legfontosabb célja a társadalmi munka, az egyesület elsősorban az utcagyerekekért akar tenni. Az elnök reméli, hogy a klub révén a helyi gyerekeknek nem kell nagy távolságokat megtenniük, ha sportolni akarnak. A Ferenc pápa-csapatnak működik már egy röplabdacsapata is, és gyeplabdaedzéseket is tartanak.

10:38
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

LeBron James 61

LeBron James 61 pontos egyéni csúccsal járult hozzá csapata, a címvédő Miami Heat 124-107-es győzelméhez az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) hétfői játéknapján.A sztár a Charlotte Bobcats elleni mérkőzésen átadta a múltnak Glen Rice klubrekordját is, amely ugyanúgy 56 pont volt, mint a saját eddigi legjobbja. A szezoncsúcsot a New York-i Carmelo Anthony tartja 62 ponttal, amelyet szintén a Charlotte ellen ért el január 24-én.

LeBron James: 61 pont az új egyéni csúcs Forrás: AFP/Getty/Streeter Lecka

Eredmények:
Washington Wizards-Memphis Grizzlies 104-110
Brooklyn Nets-Chicago Bulls 96-80
Detroit Pistons-New York Knicks 96-85
Miami Heat-Charlotte Bobcats 124-107
Milwaukee Bucks-Utah Jazz 114-88
Denver Nuggets-Minnesota Timberwolves 128-132
Portland Trailblazers-Los Angeles Lakers 106-107
Sacramento Kings-New Orleans Pelicans 96-89

10:45
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Szoros meccsek az NHL-ben

Mind a négy mérkőzésen egy-egy gól döntött az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján. A Toronto Maple Leafsnek megszakadt a hét hazai találkozón át tartott sikerszériája, és az olimpiai szünet óta mindhárom összecsapását elveszítette. A Dallas vezetőedzője, Lindy Ruff éppen volt csapata, a Buffalo Sabres ellen szerezte meg 600. győzelmét.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs-Columbus Blue Jackets 1-2
Dallas Stars-Buffalo Sabres 3-2
Minnesota Wild-Calgary Flames 3-2
Los Angeles Kings-Montreal Canadiens 2-1

11:25
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Olimpiát rendeznénk

Már megint. Most 2028 a cél.

11:45
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Hetényi az EBEL legjobb kapusa

A fehérvári hokikapus óriási bravúrt hajtott végre, amiről szívesen beszélt a Jégkorongblognak

12:01
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Conte most Prandellinek ment neki

Éppen az év legjobb edzőjének járó Panchina d'Oro díjat vette át Antonio Conte, amikor zsémbesen megjegyezte, nem tetszik neki, hogy Cesare Prandelli szövetségi kapitány behívta a válogatottba balhátvédjét, Giorgio Chiellinit, aki sérülés miatt kihagyta a Milan elleni rangadót, csak a kispadon kapott helyet. 

Prandelli válasza nem késett sokat. "A válogatott orvosi stábja folyamatos kapcsolatban van a klubok orvosaival. Véleményem szerint ha egy játékos elég jól van ahhoz, hogy leüljön a kispadra, akkor nekem jogom van behívni a válogatottba."

Erre Conte "rossz modorról" morgott egy kicsit, mire Prandelli is dühbe gurult, és azt üzente vissza, "A Juventusnál vegyék tudomásul, én döntöm el, kit hívok be az olasz válogatottba. Ha gondjuk van, nekik kell keresniük engem, nem fordítva." Conte mostanában elég morcos, nem Prandelli az olasz edzői pantheon egyetlen tagja, akinek beszólt. Néhány hete Fabio Capellónak ment nagyon keményen neki az edzőzseni egy ártatlan megjegyzése miatt. 

12:58
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Björndalen mégsem vonul vissza

Korábbi döntését megváltoztatva mégsem vonul vissza a szezon végén, és a 2016-os világbajnokságig folytatja pályafutását Ole Einar Björndalen, minden idők legeredményesebb téli olimpikonja. A norvég sílövő - aki 40 évesen két aranyérmet nyert a februári szocsi olimpián - a VG című norvég napilapnak azt mondta, hiba lenne éppen akkor abbahagynia a versenyzést, amikor csúcsformában van, ráadásul a 2016-os vb Oslóban lesz, így hazai környezetben nyerhetné meg 20. vb-aranyát.

"Egyszerűen képtelen vagyok befejezni. A helyes döntés az, hogy tovább versenyzek" - nyilatkozta Björndalen, aki összességében nyolc arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött a téli olimpiákon.A biatlonos az 1998-as naganói olimpián 10 km-es sprintben, 2002-ben Salt Lake Cityben ugyanebben a számban, illetve a 20 km-es egyéni, a 12,5 km-es üldözéses és a 4x7,5 km-es váltóversenyben diadalmaskodott, 2010-ben Vancouverben szintén a 4x7,5 km-es váltó tagjaként, most Szocsiban pedig 10 km-es sprintben és a vegyesváltóban nyert aranyérmet. Ötkarikás ezüstérmei közül egyet Naganóban a 4x7,5 km-es váltóval, kettőt 2006-ban Torinóban a 20 km-es egyéni és a 12,5 km-es üldözéses versenyben, egy továbbit pedig 2010-ben, ugyancsak a 20 km-es egyéni viadalon szerzett. Pályafutása egyetlen olimpiai bronzérmét 2006-ban a 15 km-es tömegrajtos számban nyerte.Világbajnokságokon 19 arany-, 11 ezüst- és 9 bronzérmet gyűjtött. Szocsiban beválasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába.

Ole Einar Björndalen, a sífutás földi helytartója Forrás: AFP/Martin Schutt

13:14
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

P. Manning jövőre is az NFL-ben

Az NFL előző szezonjában a legértékesebb játékosnak választott Peyton Manning idén is játszhat, mivel állapotát megfelelőnek találták a szerződésében előírt orvosi kivizsgáláson.A 37 éves irányító számos nyakműtétje miatt a teljes 2011-es szezont kihagyta, majd amikor az Indianapolis Colts együttesétől a Denver Broncoshoz igazolt, az öt évre szóló, 96 millió dolláros szerződésébe belekerült egy olyan passzus, amely szerint minden évben át kell esnie egy teljes körű ellenőrzésen.

A mostani vizsgálatok formalitásnak számítottak, miután Manning végigjátszotta az előző szezont, amelyben ráadásul megdöntötte az egy idényre vonatkozó passzolt yardok és hatpontos gólok rekordját, csapatát pedig a Super Bowlig repítette. Igaz, ott a Broncosszal kikapott a Seattle Seahawks gárdájától.Manning 2014-re vonatkozó, 20 millió dolláros fizetése teljes egészében garantálttá vált azzal, hogy játékra alkalmasnak nyilvánították.

14:06
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Xavi, Cesc és Ramos sem játszik?

A spanyol válogatott Olaszországgal találkozik szerdán, de spanyol lapinformációk szerint meglehetősen tartalékos csapattal áll fel a világbajnoki címvédő. Az első közös edzést kihagyta Sergio Ramos, Xavi és Cesc Fabregas is, ott lehet viszont a csapatban (második válogatottjában) az Atlético Madrid csatára, Diego Costa. Az olaszoknál a piros lapos Daniele De Rossi az olasz erkölcsi kódex értelmében nem játszik, Giorgio Chiellini játéka miatt pedig épp a napokban ment egymás torkának Antonio Conte és Cesare Prandelli. 

14:22
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Nem lesz Robben-Ribéry csata

Nem jött rendbe a combsérülése Arjen Robbennek, így a holland labdarúgó-válogatott sztárjátékosa nem léphet pályára szerdán a franciák elleni felkészülési mérkőzésen. "Sajnos nem érzem jól magam, így jobb, ha nem kockáztatunk" - nyilatkozta a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München szélsője, aki így nem léphet pályára csapattársa, Frank Ribéry ellen. A hollandoknál nem Robben az egyetlen sérült, Rafael van der Vaart és Michael Vorm sem játszhat Franciaország ellen.

Robben kihagyja a franciák elleni meccset Forrás: AFP/Patrick Hertzog

14:40
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Húsvétkor avatják a felcsúti Pancho Arénát

Április 21-én, húsvéthétfőn, a hagyományos Puskás-Suzuki Kupa döntőjével avatják fel a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Arénát.A klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint az utánpótlástorna 19 órakor kezdődő fináléjára és az azt megelőző ünnepségre a belépés ingyenes, ugyanakkor mindenkinek, aki jegyhez szeretne jutni, előzetes regisztrálnia kell magát. A kérelmek elbírálásánál előnyt élveznek a helyi lakosok, a környékbeliek, a Puskás Akadémia sportolói, nevelői, alkalmazottai, partnerei, s a stadion építői.Az első ezer jegy gazdája a tavasz hátralévő három NB I-es hazai mérkőzését - a Videoton, a Debrecen és Győr ellenit - ingyen tekintheti meg.

Egyelőre tilos Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

14:44
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

A finnek örülnének egy X-nek is

"Egy döntetlennek már nagyon örülnék" - nyilatkozta kedden, a Magyarország-Finnország győri barátságos labdarúgó-mérkőzés előtti napon Niklas Moisander, a vendégek csapatkapitánya. Mint mondta, jó ellenfélre, nagyon kemény mérkőzésre számítanak; az új magyar kapitányból még nem tudtak felkészülni, de a játékosokból alaposan sikerült. Hozzátette: a mérkőzés lehetőséget ad arra, hogy kiismerjék a magyar csapatot, amellyel azonos csoportban szerepelnek az ősszel kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkön. Bővebben itt olvashat erről.

14:49
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

2013 remek éve volt a magyar atlétikának

A magyar atlétika elmúlt több mint 100 esztendejének legsikeresebb éve volt a 2013-as - hangzott el a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) keddi sajtóbeszélgetésén. Gyulai Miklós MASZ-elnök az eredményeket sorolva kiemelte, különösen büszke arra, hogy az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) legeredményesebb magyar sportága az atlétika lett. Minden korosztályt figyelembe véve az atléták 12 arany-, 13 ezüst- és 8 bronzérmet szereztek a kiemelt nemzetközi versenyeken. Az idei események közül az elnök sikeres szereplést vár a jövő hétvégén sorra kerülő téli dobó Európa Kupán, ahol 13 magyar indul, köztük az olimpiai bajnok Pars Krisztián. A hazai versenyek sorában különlegességnek ígérkezik a 6. veterán fedettpályás világbajnokság. A március 25. és 30. között rendezendő vb-n 70 országból közel 4000 atléta vesz részt a "mini olimpiai központban", azaz a Syma Csarnokban, a Puskás Ferenc Stadion déli edzőpályáján és a Városligetben.

15:00
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Elhunyt az ezüstcipős Fekete László

Elhunyt Fekete László, az Újpesti Dózsa ezüstcipős futballistája. Az egyszeres kupagyőztes támadó az 1978/79-es idényben 31 találattal nyerte el a gólkirályi címet, ezzel a teljesítménnyel abban az évben Európában a második legjobb góllövő volt, amiért Ezüstcipőt kapott. Részleteket itt olvashat.

15:31
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Börtönbüntetés ismert román focivezetőknek

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte jogerősen a bukaresti ítélőtábla a román futball nyolc közismert vezetőjét, akiket jelentős mértékű adócsalásban találtak vétkesnek.

Az elítéltek között van Gheorghe Popescu 115-szörös volt román válogatott játékos, aki az egyik nagy esélyes jelöltnek tűnt a Román Labdarúgó Szövetség szerdai elnökválasztásán. Őt három év és egy hónap szabadságvesztéssel sújtották.

Az elítéltek között van több volt román klubtulajdonos és játékosügynök, de a Steaua Bucuresti jelenlegi menedzsere, Mihai Stoica is, aki három és fél év börtönbüntetést kapott. Bővebben itt olvashat erről.

16:00
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Hosszabbított két arsenalos

Tomás Rosicky és Per Mertesacker is meghosszabbította szerződését az Arsenallal. A klub honlapja nem hozta nyilvánosságra, hogy a cseh játékmester, valamint a német válogatott védő meddig kötelezte el magát. Rosicky 2006-ban a Dortmundtól került a londoniakhoz, míg Mertesacker 2011 óta erősíti az együttest, amely jelenleg a Premier League harmadik helyén áll.

16:25
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Így került rács mögé Tarver

2012 júliusát írjuk, amikor is a korábbi félnehézsúlyú világbajnok Antonio Tarver - miközben vérében még apadozik a Lateef Kayode elleni meccsre belőtt doppingszer adag - némi adminisztratív kényszer hatására eredeti szakmájától eltérő módon próbálja megkeresni a mindennapi rezsire valót. Természetesen nem fagylaltárusnak, fodrászmodellnek, vagy éppen borotvaügynöknek csap fel Roy Jones Jr. első valódi legyőzője, hanem a rulettasztal, és a félkarú rablók ölelésében próbálgatja szerencséjét. De hát, mint tudjuk, a játék az nem játék, Tarver pedig a Las Vegas Wynn luxushotelben felállított pókerasztal mellett megsütheti minden tudományát, és három nap alatt 200 000 dollárnak megfelelő zsetont vételez, ami természetesen nem fial számára semmit, a hitelezés ellenértékét viszont egészen véletlenül elfelejti rendezni. Később az sincs nagy hatással az amerikai ökölvívóra, mikor a Wynn már polgári peres úton próbálja behajtani a tartozást, a hatóságok viszont 2013 márciusának első hétvégéjén megunják a fogócskát, és Floridában egy letartóztatási paranccsal a kezükben rács mögé helyezik Tarvert. A szebb napokat is látott Magic Man tehát jelenleg lakat alatt tengeti napjait, és az általa korábban emlegetett nehézsúlyú világbajnoki cím helyett egyelőre azon morfondírozhat, hogyan varázsolja ki magát kilincs nélküli szobájából. A bokszoló legutóbb egyébként tavaly novemberben lépett szorítóba, és nehézsúlyúként négy menetben megállította Mike Sheppardot.

16:59
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Bízik a csodában a 40 gólt kapó Fradi

A Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetése "mérhetetlenül csalódott" mind a Viborg elleni hétfői esti eredmény, mind a mutatott játék miatt, de a súlyos, 40-32-es vereség ellenére bízik benne, hogy sikerül a továbbjutás a KEK elődöntőjébe.

A vezetőség keddi közleményében jelzi: egy nagyon elszánt és bravúros játékkal - amelyre képes a csapat - még el lehet érni a remélt továbbjutást.

"Nem tettünk le a továbbjutásról és kérjük szurkolóinkat, hogy minden erejükkel, a mérkőzés elejétől a végéig támogassák a csapatot a szombati visszavágón" - áll a közleményben.

Az FTC többek között 2011-ben és 2012-ben megnyerte a KEK-et, a Viborg pedig 2006-ban, 2009-ben és 2010-ben első volt a Bajnokok Ligájában.

A negyeddöntő visszavágóját szombaton rendezik a népligeti Elek Gyula Arénában.

17:16
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Magyar aranyérem a légfegyveres Eb-n

Major Veronika a 40 vegyes számban aratott vasárnapi sikerét követően kedden a junior futócéllövők 20+20 lövéses versenyét is megnyerte a moszkvai légfegyveres Európa-bajnokságon.

A mindössze 16 éves sportlövő a 40 lövéses alapversenyt 372 körös eredménnyel első helyen zárta, az éremmérkőzések során pedig előbb az örmény Lilit Mkrtcsjant győzte le 6:3-ra, majd az aranyéremért rendezett meccsen 6:2-re nyert az ukrán Darja Roznyatovszka ellen.

A moszkvai Eb keddi napján korábban férfi légpuskában Sidi Péter volt a legjobb magyar 11. helyével, míg női légpisztolyban Tobai-Sike Renáta, aki 19. lett.

A szerdai zárónapon két olimpiai szám, a női légpuska és a férfi légpisztoly küzdelmeit rendezik meg az Eb-n.

17:27
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Kiesett a Puskás és a Paks

A Pécs 3-1-re győzött a Paks vendégeként a labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének a visszavágóján, így 4-2-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé.

A legutóbbi szezonban döntős Videoton 1-1-es döntetlent játszott Kaposváron, így 4-1-es összesítéssel továbbjutott.


Ligakupa, nyolcaddöntő, visszavágók:
MVM Paks - PMFC-Matias 1-3 (1-0)
Továbbjutott: a PMFC-Matias, 4-2-es összesítéssel.

Puskás Akadémia - Vasas 3-1 (1-1)
Továbbjutott: a Vasas 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

Kaposvári Rákóczi - Videoton FC 1-1 (0-0) 
Továbbjutott: a Videoton FC 4-1-es összesítéssel.

Lombard Pápa Termál FC - Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 4-0 (3-0)
Továbbjutott: Lombard Pápa Termál FC, kettős győzelemmel, 9-1-es összesítéssel.

Szolnoki MÁV FC-Szigetszentmiklós 1-1 (1-0)
Továbbjutott: a Szigetszentmiklós, 1-1-gyel, idegenben szerzett góllal.

17:35
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Puyol elhagyja a Barcelonát

Carles Puyol, a Barcelona védője keddre sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen hivatalosan is bejelentette, hogy a szezon végén saját kérésére a klub felbontja 2016-ig érvényes szerződését. "Belefáradtam a műtétekbe és a sérülésekkel vívott állandó harcba. Be kell látnom, ezen a szinten már nem tudok teljeseíteni" - mondta a 35 éves védő, aki eddig 593 meccsen lépett pályára a Barcelonában, és ezalatt 21 trófeát nyert a klubbal.


A játékos nem tervezi, hogy visszavonul az aktív játéktól, csak a Barcelonát hagyja el. Az eddigi hírek alapján vagy a spanyol másodosztályban, vagy az amerikai profi labdarúgó-bajnokságban, az MLS-ben folytatja. 

17:50
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Tízmeccses eltiltás egy belga futsalosnak

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága tíz mérkőzésre eltiltotta a belga futsalválogatott egyik játékosát.

Omar Rahou a januári Európa-bajnokságon, a románok elleni összecsapáson gólját követően olyan kézmozdulatot tett, amelyet Dieudonné M'bala M'bala antiszemita megnyilvánulásairól is elhíresült ismert francia komikus szokott. A fordított náci tisztelgésről bővebben itt olvashat.  

17:57
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Erős ellenfelekkel készülnek az északírek

A magyar csapattal egy csoportban szereplő északír válogatott erős ellenfelekkel készül a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőire. Michael O'Neill csapata Ciprus ellen csak bemelegít, de aztán Uruguay és Chile következik számukra. A magyarok felkészüléséről itt olvashat bővebben. 

18:05
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Fekete László utolsó interjúja

A ma elhunyt ezüstcipős csatár Fekete László múlt pénteken a Sport Klub vendége volt. Kendőzetlenül elmondta a véleményét a régi és a mostani magyar labdarúgás közötti különbségről, a szurkolókról, az Újpestről, a fiatal játékosokról, a képzési rendszerről, Mezey Györgyről, a válogatottról, Szalai Ádámról és Pintér Attiláról.

18:40
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

U19-ben megvertük a finneket

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 1-0-ra legyőzte Finnországot Telkiben, a szövetség honlapjának beszámolója szerint összjátékban és labdabirtoklásban is felülmúltuk az ellenfelünket.


"Nagy akarással, motiváltan játszott a csapat, és ha be is csúszott néhány hiba, a hozzáállásukért mindenképpen dicséret illeti a játékosokat. A befejezéseknél kissé pontatlanok voltunk, érezhető volt, hogy egy kemény felkészülési időszak után még kissé fáradtak a futballisták, de mezőnyben helyenként kimondottan jól játszottunk, egy agresszív, szervezett finn válogatott ellen. A teljesítményünk fokozatosan javul, remélem, hogy a csütörtöki második meccsen hasonlóan sok lehetőségünk lesz, de közülük többet váltunk gólra - értékelte a mérkőzést az MLSZ.hu-n Mészöly Géza, az U19-es válogatott szövetségi edzője.



Magyarország - Finnország 1-0 (0-0) 


Magyarország
: Hrabina Alex - Medgyes Zoltán, Talabér Attila, Asztalos Dávid, Tamás Krisztián - Tóth László (Mervó Bence, 67.) Németh Márió (Zsótér Donát, 67.), Nagy Dominik, Kalmár Zsolt, Varga Szabolcs (Tóth Martin, 80.) - Balogh Norbert (Farkas Zoltán, 83.)

18:53
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

MLSZ - Súlyos fegyelmi büntetések

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága súlyos büntetéseket szabott ki azokra a játékosokra, akiket kiállítottak az OTP Bank Liga hétvégi fordulójának rangadóján, a Ferencváros-Győr mérkőzésen. 


Mateo Pavlovicnak (FTC) és Lipták Zoltánnak (Győr) három, a szintén győri Michael Svecnek pedig két bajnokit kell kihagynia. A hétvégén kiállított futballisták közül Bori Gábor (Paks) szintén három meccset kapott a fegyelmi bizottságtól, Mohamadolu Abdouraman (Diósgyőr) pedig egyet.


Bekő Balázs (Kecskemét) vezetőedzőt két NB I-es bajnoki mérkőzésről tiltották el.


Az MLSZ honlapjának keddi beszámolója alapján a fegyelmi bizottság a Ferencvárost 200 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte rendezési hiányosságok, a szurkolók által használt pirotechnikai eszközök, megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint egy hazai drukker játéktérre történt befutása miatt.


A Honvéd-Újpest találkozón tapasztalt szurkolói rendzavarások (megbotránkoztató rigmusok, pirotechnikai eszközök) nyomán a hazaiaknak 100 ezer, az Újpestnek pedig - főként drukkereik folyamatos rasszista megnyilvánulásai miatt - 500 ezer forintot kell befizetnie. Hasonló problémák miatt a Diósgyőrt 50 ezer, a Debrecent pedig 100 ezer forintra büntették.

19:37
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Pert veszített játékosai ellen az Újpest FC

A volt válogatott Rajczi Péter és a kétszeres olimpiai bajnok vívó Szabó Bence fia is munkaügyi pert nyert első fokon az Újpest FC-vel szemben - erősítette meg az Origo információját Hrutka János, a csatár menedzsere. Teljes cikkünket itt olvashatja

19:57
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Luis Suárez a topligák legjobbja

A brit Opta statisztikai adatszolgáltató és a Whoscored.com internetes szaklap adatai alapján a Liverpool játékosa, Luis Suárez az öt topliga legjobban teljesítő játékosa a 2013-14-es szezonban. A rangsor felállításához használt analitikai szoftverek nemcsak rögzítik, de súlyozzák is a játékosok minden egyes megmozdulását, és így kapják meg a rangsor alapjául szolgáló irányszámot.

Forrás: Opta - Whoscored

20:10
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

A Debrecen kiverte a Győrt a Ligakupából, nyert a Fradi is

Az OTP Bank Ligában listavezető Debrecen hazai pályán 3-1-re legyőzte a bajnoki címvédő Győrt, és ezzel 4-3-as összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Ligakupában. A keddi mérkőzésen mind a négy gól a második félidőben született, amikor már a Győr emberhátrányban játszott.


A Ferencváros Julian Jenner duplájával 2-0-ra verte a Haladást, és mivel az első mérkőzés 0-0-ra végződött, Thomas Doll csapata ment tovább. 


Diósgyőrben a hazaiak ledolgozták kétgólos hátrányukat a Mezőkövesddel szemben, és idegenben lőtt találatuknak köszönhetően továbbléptek a negyeddöntőbe.

Ligakupa, nyolcaddöntő, visszavágók:


DVSC-TEVA - Győri ETO FC 3-1 (0-0)
Továbbjutott: a Debrecen, 4-3-as összesítéssel.

Ferencváros - Haladás 2-0
Továbbjutott: a Ferencváros, 2–0-s összesítéssel


Diósgyőri VTK - Mezőkövesd-Zsóry FC 2-0 (1-0)
Továbbjutott: a Diósgyőr, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal.


Lombard Pápa Termál FC - Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 4-0 (3-0)

Továbbjutott: Lombard Pápa Termál FC, kettős győzelemmel, 9-1-es összesítéssel.

Szolnoki MÁV FC-Szigetszentmiklós 1-1 (1-0)
Továbbjutott: a Szigetszentmiklós, 1-1-gyel, idegenben szerzett góllal.

20:55
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Stoch: Nem volt véletlen az olimpiai arany

A szocsi olimpián két aranyérmet is szerző lengyel Kamil Stoch győzött a síugrók világkupa-sorozatának keddi, nagysáncon rendezett versenyén a finnországi Kuopióban, és ezzel növelte előnyét az összetett pontversenyben. A második helyen a német Severin Freund, a harmadikon pedig a norvég Anders Bardal zárt.


Eredmények:

1. Kamil Stoch (lengyel) 262,7 pont (126,5 m/126,5 m)

2. Severin Freund (német) 258,9 (127/125)

3. Anders Bardal (norvég) 257,6 (123/127,5)

A Vk állása 24 verseny után (még négy van hátra): 1. Stoch 1231 pont, 2. Peter Prevc (szlovén) 1128, 3. Freund 987.

21:43
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Huszák és Gasparics kihagyja a hoki-vb-t

A magyar válogatott Oroszországban játszó két csatára, Huszák Alexandra és Gasparics Fanni is úgy döntött, ebben az évben nem játszanak a világbajnokságon. Harmadik orosz légiósunk, Kiss-Simon Franciska viszont ott lesz. Döntésük hátteréről a Jégkorongblogon olvashat.  

21:52
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Lewandowski megsérült a lengyel válogatottnál

Robert Lewandowski, a lengyel labdarúgó-válogatott és a Borussia Dortmund centere térsérülést szenvedett a válogatott edzőtáborában, és már vissza is utazott klubcsapatához. A lengyelek Skócia ellen lépnek pályára holnap. 


"A játékos sérülésének súlyossága egyelőre nem tisztázott, a kihagyás mértékéről Dr. Markus Braun, a Dortmund csapatorvosa dönt majd a vizsgálatok befejeztével" - derült ki a klub hivatalos honlapjának tájékoztatásából.

22:00
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Pintér Attila nem fedi fel a lapjait

Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem árulja el a szerdán pályára lépő kezdőcsapat összeállítását, az csak közvetlenül a 18 órakor kezdődő mérkőzés előtt derül majd ki. Sőt, egyelőre még a keretet sem szűkítette. 


A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának beszámolója szerint a debütálása előtt álló szakember kedden két edzést vezényelt a kerettagoknak. A délelőtti gyakorláson könnyített munkát végzett az együttes, elsősorban a pontrúgásokat gyakorolták. A futballisták később megtekintették az U19-es válogatott mérkőzését, amelyet 1–0-ra megnyertünk a finnek ellen a telki edzőközpontban.

A késő délutáni programban egy újabb tréning, valamint taktikai megbeszélés szerepelt.

22:43
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Megtanulnak végre tizenegyest rúgni az angolok?

Sportpszichológus segíti az angol labdarúgó-válogatott tagjait a felkészülésben a nyári, brazíliai világbajnokságra. A szövetségi kapitány, Roy Hodgson kedden jelentette be, hogy segítségül hívta a terület szakértőjének számító Steve Peterst, aki a 2012-es londoni olimpián például a brit kerékpáros csapatnál segédkezett.



"Nagyon híres a maga területén. Örülünk, hogy megtaláltuk azt az embert, akit kerestünk" - mondta Petersről a szakvezető.



A szigetországi gárdának elsősorban a büntetőpárbajok terén lehet szüksége mentális segítségre, miután 1990-ben, 1996-ban, 1998-ban, 2004-ben, 2006-ban és 2012-ben is tizenegyesekkel búcsúzott az aktuális világ-, illetve Európa-bajnokságon.

23:10
2014. március 4.
Vágólapra másolva!

Zárás

Mai sporteseményeink végére értünk, ezzel zárjuk a mai hírfolyamot, köszönjük a figyelmet.