Szalait megérte becserélni

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
A magyar hokiválogatott győzelemmel kezdte a vébét, a MU 44 év után kapott ki oda-vissza az Evertontól, a Zwolle az Ajaxot kitömve lett holland kupagyőztes, a Benfica eldöntötte a portugál bajnokságot, a Pick Szeged kétgólos hátrányba került az EHF-kupában. A vasárnapi sporthírek egy helyen.
11:09
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Szivós Márton egyre jobban van

Túl van az első orvosi kontrollon az április 4-én életmentő szívműtéten átesett Szivós Márton. A világbajnok vízilabdázó kedden folyamatos egészségügyi ellenőrzés mellett megkezdheti a könnyített edzéseket. A nehéz időszakot az emberek felé áradó szeretete, biztatása segített átvészelni, még a miniszterelnök is felhívta őt telefonon, hogy az állapotáról érdeklődjön. A részletekről cikkünkben olvashat.

11:19
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Képernyőn a hoki-válogatott, a PL-esélyes és a Fradi

Képernyőn a magyar jégkorong-válogatott, a bajnoki címre törő Liverpool, és a Ferencváros is. A hazai televíziók vasárnapi élő sportközvetítéseiről cikkünkben olvashat

11:31
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

A PSG a francia Ligakupa győztese

A Paris Saint-Germain nyerte a francia labdarúgó Ligakupát, mivel a szombati döntőben 2-1-re legyőzte az Olympique Lyont. A párizsi Stade de France-ban rendezett mérkőzésen a fővárosi csapat a sérült Zlatan Ibrahimovic nélkül győzött. Edinson Cavani két gólt szerzett, melyekre Alexandre Lacazette válaszolt. A PSG a negyedik Ligakupa-diadalát aratta, ezzel a sorozat legeredményesebb csapatává vált.

11:47
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Elkezdődött az NBA rájátszása

Négy mérkőzéssel és három idegenbeli győzelemmel kezdődött meg szombaton az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszása. Az Indiana meglepetésre kikapott otthon az Atlantától, amelynél 18 győzelemmel többet szerzett az alapszakaszban. A vendégek a harmadik negyedre 80-66-ra elhúztak, és a Pacers innen már nem tudott fordítani.


Eredmények:

Főcsoport-negyeddöntő, 1. mérkőzések:

Kelet:
Toronto Raptors-Brooklyn Nets 87-94 (0-1)
Indiana Pacers-Atlanta Hawks 93-101 (0-1)
Nyugat:
Oklahoma City Thunder–Memphis Grizzlies 100–86 (1-0)
Los Angeles Clippers–Golden State Warriors 105–109 (0-1)

A párharcok négy győzelemig tartanak.

12:05
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Pittsburghben egyenlített a Colombus

A Columbus idegenben legyőzte a Pittsburgh Penguins csapatát és ezzel egyenlített az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

Rájátszás, főcsoport-negyeddöntő, 2. mérkőzések:

Keleti főcsoport:
Pittsburgh Penguins-Columbus Blue Jackets 3-4 - kétszeri hosszabbítás után
A párharc állása: 1-1


Nyugati főcsoport:

St. Louis Blues-Chicago Blackhawks 4-3 - kétszeri hosszabbítás után
A párharc állása: 2-0

Colorado Avalanche-Minnesota Wild 4-2
A párharc állása: 2-0

A párharcok négy győzelemig tartanak.

12:22
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Hosszabbításban nyertek az osztrákok

Az osztrák válogatott három emberelőnyös góllal 3-2-re legyőzte az ukrán csapatot a dél-koreai Gojangban zajló divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság vasárnapi nyitómérkőzésén. A tavaly még élvonalban szereplő osztrákok szereztek vezetést, ám 16 másodperc múlva jött az egyenlítés. Újabb két perc múlva megint az osztrákoknál volt az előny, az ukránok a meccs derekán jöttek fel 2-2-re. A hirtelen halál elején az ukránok rosszul cseréltek, és a megítélt emberelőnyben az osztrákok beütötték a győzelmet jelentő találatot.


1. forduló:

Ausztria-Ukrajna 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0), hosszabbítás után
gól: Heinrich (10., 13.), Lebler (62.), illetve Blagi (11.), Materuhin (33.)


A magyarok közép-európai idő szerint 12.30 órakor találkoznak a házigazda dél-koreai együttessel.

12:35
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Futóverseny az EU-csatlakozásunk évfordulóján

Magyarország tíz éve csatlakozott az Európai Unióhoz: erről emlékezhetnek meg tíz kilométeres futással a sportolni vágyók május 11-én. A futás útvonala Budapest belvárosában és a Duna-parton tíz, jelentős európai uniós támogatásból megvalósult, emblematikus budapesti fejlesztést érint. A résztvevők átfutnak a Margit hídon, elhaladnak például a Liszt Ferenc Zeneakadémia, a Rudas fürdő és a Várkert Bazár mellett is - derül ki az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének tájékoztatásából. 


A rajt, a cél és az eredményhirdetés a belvárosi Erzsébet téren lesz, amely az egész napos Európa-napi fesztivál helyszínéül is szolgál. A rendezvény koncertekkel, információs standokkal és családi programokkal várja a látogatókat. A tíz - váltóban kétszer öt - kilométeres távot teljesítők egy Magyarország tízéves EU-tagságát szimbolizáló érmet kapnak. A futáson a részvétel ingyenes, de a rendezvény előtt az indulóknak regisztrálniuk kell a verseny honlapján.

12:53
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Lewis Hamilton nyert Kínában

A legutóbbi két futamon is győztes Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel négy pontra megközelítette az összetettben élen álló, most második csapattársát, Nico Rosberget. A 2008-ban világbajnok Hamiltonnak ez volt pályafutása 25. futamgyőzelme, és karrierje során először sikerült egymás után három GP-n diadalmaskodnia. A brit 2011 után nyert ismét Kínában, a Mercedes istálló pedig sorozatban harmadszor örülhetett kettős győzelemnek. A harmadik helyen Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája ért célba, a héten csapatfőnök-váltáson átesett olasz gárdának ez volt az idei első dobogós helyezése. A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel (Red Bull) ötödik lett.

A futam végeredménye: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Alonso, 4. Ricciardo, 5. Vettel, 6. Hülkenberg, 7. Bottas, 8. Raikkönen, 9. Perez, 10. Kvjat. 


A vb-állása:

Pilóták:
Nico Rosberg (Mercedes) - 79 pont
Lewis Hamilton (Mercedes) - 75 pont
Fernando Alonso (Ferrari) - 41 pont


Konstruktőrök:
1. Mercedes - 154 pont
2. Red Bull-Renault - 57 pont
3. Force India-Mercedes - 54 pont

A futamról tudósítását a GP Híreken olvashatja el percről percre. 

13:33
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

A japánok legyőzték a szlovénokat

A japán válogatott az 54. percben ütött emberelőnyös góllal 2-1-re legyőzte az olimpiai hetedik szlovén csapatot a dél-koreai Gojangban zajló divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság vasárnapi nyitó fordulójában. A tavaly még az élvonalban szereplő szlovénok a második harmad hajrájában szereztek vezetést, ám a záró játékrészben előbb egyenlített az ázsiai gárda, majd létszámfölényben fordított. A szlovénok hiába lőttek 27-szer kapura, a japánok 15 kísérlete - és két gólja - ezúttal elegendő volt a fontos három pont begyűjtéséhez.


1. forduló:
Japán-Szlovénia 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
gól: Obara (45.), Akimoto (54.), illetve Pavlin (39.)

13:56
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Nagy László óvatos

Carlos Ortega együttese, az MKB-MVM Veszprém kétgólos különbséggel verte a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első összecsapásán az időnként tanácstalannak és rendezetlennek tűnő Paris Saint-Germaine csapatát, így nagyon közel került a négyes döntőhöz, Nagy László azonban óvatos a visszavágó előtt. A Veszprém csapatkapitánya szerint úgy kell játszanunk a visszavágón, mintha hátrányban lennénk. A teljes nyilatkozatot cikkünkben olvashatja el. 

14:30
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Edzőváltás Livornóban

Az AC Milan otthonában elszenvedett szombati, 3-0-s vereség után edzőt váltott az olasz labdarúgó-bajnokságban kiesés ellen küzdő Livorno vezetősége. Az eddigi tréner, Domenico Di Carlo munkáját megköszönték, a helyére pedig azt a Davide Nicolát ültették, akitől januárban váltak meg, s akivel tavaly feljutott a gárda másodosztályból.


A Serie A küzdelmeiből még négy forduló van hátra, a Livorno pedig jelenleg az utolsó előtti helyen áll, három ponttal lemaradva a még bennmaradást érő pozíciót elfoglaló Bolognától. Az élvonalból az utolsó három csapat esik ki.

14:40
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Döntőben a németek

Elsőként a német női válogatott jutott be a döntőbe a tenisz Fed Kupában, miután Ausztráliában 3-0-s, behozhatatlan előnyre tett szert, majd végül 3-1-re nyerte a párharcot. A német együttes 1992 után először került a végjátékba a sorozatban, akkor - Steffi Graf vezetésével - el is hódította a kupát. A másik ágon a csehek a szombati nap után 2-0-ra vezetnek a vendég olaszok ellen, a finálét november 8-9-én rendezik.


Eredmények:
elődöntő:
Brisbane: Ausztrália-Németország 1-3 - végeredmény
 
Samantha Stosur-Angelique Kerber 6:4, 0:6, 4:6
Ashleigh Barty, Casey Dellacqua - Julia Görges, Anna-Lena Grönefeld 6:2, 6:7 (5-7), 10-2 - döntő rövidítés

korábban:
Stosur-Andrea Petkovic 1:6, 6:7 (7-9)
Dellacqua-Kerber 1:6, 0:6

Ostrava: Csehország-Olaszország 2-0 - állás az első nap után

Lucie Safarova-Sara Errani 6:4, 6:1
Petra Kvitova-Camila Giorgi 6:4, 6:2

14:45
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Jól kezdtünk Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott a házigazda Dél-Korea ellen kezdi meg szereplését a divízió 1/A világbajnokságon. Az első negyedben járunk, a magyar csapat jól kezdte a meccset, több veszélyes lövésünk is volt, de egyelőre nem tudtuk megszerezni a vezetést.

14:57
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Megszereztük a vezetést!

A magyar jégkorong-válogatott megszerezte a vezetést nyitómeccsén, a házigazda dél-koreai válogatott ellen. Vas távoli lövése még kipattant a kapusról, de Bartalis közelről bekotorta. 1-0-ra vezetünk az első negyedben. 

15:04
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Már kettő az előny!

Megdupláztuk az előnyünk: jól működött a letámadásunk, a megszerzett koronggal Benk tört kapura a szélen, lövése kicsit megpattant Azarin, de végül a hálóban kötött ki. Másfél perc van hátra ez első harmadból, emberhátrányban játszunk, és 2-0-ra vezetünk. 

15:10
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Szünetben iksz a spanyol nyitómeccs

A szünetben döntetlenre áll a spanyol bajnokság 34. fordulójának vasárnapi nyitómeccse: Almeria-Celta Vigo 1-1 (gól: Rios 40., illetve Nolito 19.).

15:14
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Vezet a Liverpool

Az angol bajnokság 35. fordulójának vasárnapi nyitómecsén a Liverpool a tizenegyedik percben már 2-0-ra vezet idegenben a Norwich ellen, az első gólt Sterling szerezte a negyedik percben, az előnyt Suárez duplázta meg. 

15:33
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Végleges kiállítás Dél-Koreánál

A második harmadban Swift lekönyökölte Sebőköt, emiatt megkapta a jól megérdemelt végleges kiállítását. A magyar játékost ápolni kellett, ezt követően letámogatták a jégről. Öt percig emberelőnyben játszhatunk.

15:36
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Hengerel a hoki-válogatott

Emberelőnyünket kihasználva már 3-0-ra vezetünk a második harmadban Dél-Korea ellen, a gólunkat Azari szerezte, ráadásul továbbra is él az emberelőny.

15:49
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Babos tornagyőztes párosban

Babos Tímea és a tajvani Hao Csing-csan első helyen kiemelt duója megnyerte a 250 ezer dollár (55,5 millió forint) összdíjazású, Kuala Lumpur-i női keménypályás tenisztorna párosversenyét. A viadal honlapja szerint a kettős a vasárnapi döntőben két játszmában győzte le a negyedikként rangsorolt Jung Jan-csan, Cseng Szaj-szaj tajvani, kínai párost. A mérkőzés 1 óra 10 percig tartott.

Babos idei negyedik fináléját játszotta párosban: januárban Sydneyben a cseh Lucie Safarovával az oldalán nyert, majd a francia Kristina Mladenoviccsal Párizsban, a múlt hónapban pedig a fehérorosz Olga Govorcovával Mexikóban kikapott a döntőben. Mostani sikeréért Babos és párostársa összesen 12 300 dollárt kapott.


Eredmény:
páros, döntő:
Babos Tímea, Hao Csing-csan (magyar, tajvani, 1.) - Jung Jan-csan, Cseng Szaj-szaj (tajvani, kínai, 4.) 6:3, 6:4

15:53
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Gyors ütésváltás hokiban

Gyors ütésváltás a meccsen: a második harmadban megszereztük a negyedik gólunkat is Dél-Korea ellen, ezúttal Sofron volt eredményes előnyből. Azonban a negyedik találatunk után azonnal emberhátrányba kerültünk, amit ellenfelünk Radunske révén másodpercek alatt gólra váltott. Az eredmény ezzel 4-1 a javunkra. 

15:58
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Kiütjük a házigazdát

Mielőtt feltámadhatak volna a hazaiak, még a negyed vége előtt megszereztük az ötödik gólunkat is: Vas tette vissza a korongot a kapu mögül, Kovács érkezett, és a rövid sarokba lőtt. A negyed óriási Hetési védésekkel ért véget, az eredmény 5-1 a javunkra.

16:08
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Ismét kikapott az Almería

A kiesés ellen küzdő Almería - sorozatban negyedik vereségét elszenvedve - kikapott a vendég Celta Vigótól a spanyol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának vasárnap déli mérkőzésén.

Eredmények:
Almería-Celta Vigo 2-4 (1-1)

később:
Rayo Vallecano-Real Betis 17.00
Sevilla-Granada 19.00
FC Barcelona-Athletic Bilbao 21.00

16:30
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Módosították az F1-futam végeredményét

Némileg módosította a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíj végeredményét a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), miután kiderült: túl korán intették le a győztes Lewis Hamiltont. A túlbuzgó kínai versenybíró már egy körrel a verseny hivatalos vége előtt elkezdte lengetni a kockás zászlót, így a szabályok szerint az 56 körös futam utolsó két körét nem veszik figyelembe - azt sem, hogy a japán Kobajasi Kamui (Caterham) az utolsó körben megelőzte a francia Jules Bianchit (Marussia) a 17. helyen. Az élcsoport sorrendjét és a pontversenyeket nem érinti a módosítás.

16:45
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Feljött Dél-Korea

Bartalis hatalmas bombájával már 6-1-re is vezettünk az utolsó harmad elején, de Dél-Korea nem adta fel, és két találattal is felzárkóztak, előbb Radunske szerezte meg második gólját, aztán Sin Szang Hun is betalált. Tíz perc van hátra, 6-3-ra vezet Magyarország.

16:53
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Parádés meccsen nyert a hokiválogatott

Mérkőzés közben már 6-1-re is vezettünk, ám Dél-Korea nem adta meg magát, és fantasztikus hajrát produkálva a végére 6-4-re is feljöttek, és emberelőnyben szorongatták a magyar csapatot, de egy korongszerzést kihasználva végül mi ütöttünk üreskapus gólt, így végül 7-4-es győzelmet aratott a csapat a világbajnoki nyitómeccsén. 

17:00
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Öt pontra nőtt a Liverpool előnye

Az angol bajnokság 35. fordulójában a Liverpool idegenben verte 3-2-re a Norwich csapatát, ezzel már öt pont az előnyük a Chelsea előtt a bajnoki tabellán. 

17:25
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Két évre eltiltották az Európa-bajnokot

Két évre eltiltották a versenyzéstől Marija Rjemjent, az ukránok Európa-bajnok futóját, akit doppingoláson értek. A nemzetközi sportági szövetség hétvégén nyilvánosságra hozott listájából kiderül, hogy a 2012-ben 200 méteren kontinensbajnok, 26 éves sportoló januárban akadt fenn az ellenőrzésen, s először 2016 márciusában versenyezhet ismét. Rjemjen két éve, Londonban olimpiai bronzérmet is szerzett a 4x100 méteres ukrán váltó tagjaként.

17:43
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Bravúros magyar szereplés

Remekül szerepelt a 19 éven aluliak finnországi fallabda Európa-bajnokságán a magyar csapat, 11. kiemeltként a bronzéremért játszhatott, és végül negyedik lett. A küldöttségtől származó vasárnapi információ szerint a Csókási Gabriella, Püski Lénárd, Farkas Balázs, Boros Dávid összeállítású együttes minden idők legjobb magyar eredményét érte el ebben a korosztályban. A verseny honlapja szerint a csapat csoportjában a második helyen végezve jutott be a negyeddöntőbe, ott előbb legyőzte az íreket, majd kikapott az angoloktól, így a harmadik helyért játszhatott, és alulmaradt a jóval esélyesebb franciákkal szemben.

18:01
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Szünetben vezet az Arsenal

Az angol Premier League 35. fordulójában az Arsenal idegenben 2-0-ra vezet az első félidőt követően a Hull City ellen. A gólokat Ramsey és Podolski szerezte.

18:13
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Maradt tartalék a magyarokban

Az első harmadban leküzdötte, a másodikban a padlóra küldte ellenfelét a magyar válogatott, aki szokása szerint felállt, de ezúttal nem volt alkalma elvenni a pontjainkat. Nem kifejezetten jó játékkal nyertünk, és ez jó jel, bőven maradt tartalék a végig komolyan dolgozó magyar csapatban. Így látta a Dél-Korea elleni meccsünket a Jégkoronblog

18:25
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Berbatov csodálatosan nyegle gólt lőtt

A francia bajnokság 34. fordulójában a Monaco 1-0-ra győzött hazai pályán a Nice ellen, a meccs egyetlen gólját Dimitar Berbatov szerezte egy csodálatosan nyegle mozdulattal.

18:40
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

A D. Zagreb játszhat a Puskás-kupa bronzáért

Az A csoport utolsó, vasárnapi meccsén a Dinamo Zagreb 5-0-ra legyőzte a görög Panathinaikoszt, így a horvát csapat játszhat a bronzmérkőzésen a hétfői helyosztókon a 17 éven aluliak számára hetedik alkalommal kiírt Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótornán. A Dinamo ellenfele a Budapest Honvéd-Melbourne Institute mérkőzés győztese lesz.


Eredmény:
A csoport:
Dinamo Zagreb (horvát)-Panathinaikosz (görög) 5-0
A csoport végeredménye: 1. Puskás Akadémia 6 pont, 2. Dinamo Zagreb 3, 3. Panathinaikosz 0


Később:
B csoport:
Budapest Honvéd-Melbourne Football Institute (ausztrál) 16.15


szombaton játszották:
A csoport:
Puskás Akadémia-Dinamo Zagreb 1-0
B csoport:
Real Madrid (spanyol)-Melbourne Football Institute 10-0


pénteken játszották:
A csoport:
Puskás Akadémia-Panathinaikosz 2-1
B csoport:
Real Madrid-Budapest Honvéd 2-0


A hétfői program:
az 5. helyért: 11.00
a 3. helyért: 13.15
döntő: Real Madrid-Puskás Akadémia, Pancho Aréna 19.00

18:50
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Fed Kupa: cseh-német döntő lesz

A német női válogatott után a cseh csapat jutott be másodikként a döntőbe a tenisz Fed Kupában, miután hazai környezetben, Ostravában 3-0-s, behozhatatlan előnyre tett szert a címvédő olaszok ellen. A finálét november 8-9-én rendezik, s a 2011-ben és 2012-ben győztes csehek lesznek a házigazdák.

Eredmények:
elődöntő:
Ostrava: Csehország-Olaszország 3-0  
 
Petra Kvitova-Roberta Vinci 6:3, 7:5
szombaton játszották:
Lucie Safarova-Sara Errani 6:4, 6:1
Kvitova-Camila Giorgi 6:4, 6:2

19:05
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Az Arsenal elintézte a Tigriseket

Az Arsenal magabiztos győzelmet aratott a Hull City otthonában az angol labdarúgó Premier League 35. fordulójának második vasárnapi mérkőzésén, így megőrizte negyedik, Bajnokok Ligája-indulást érő helyét a tabellán. A két együttes május 17-én, az FA-kupa döntőjében is összecsap majd egymással.

Premier League, 35. forduló:
Hull City - Arsenal 0-3 (0-2)
gól: Ramsey (31.), Podolski (45., 54.)

19:18
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Les- és büntetőgóllal vezet a Fradi

Az NB I 25. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Honvéd az FTC-t fogadta. A Fradi egy lesgóllal szerzett vezetést, Pavlovic fejese után a gólvonalnál lesen álló Gyömbér továbbította a kapuba a labdát. A 33. percben egy újabb szöglet után Lovric lökte fel Mateost, a tizenegyesből pedig Leonardo lőtt a bal sarokba. Félidőben így 2-0-ra vezet a Fradi.

19:22
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

A 17 éves tini lenyomta az első kiemeltet

Egyesben Donna Vekic nyerte a 250 ezer dollár (55,5 millió forint) összdíjazású, Kuala Lumpur-i női keménypályás tenisztornát. A mindössze 17 éves horvát játékos a vasárnapi fináléban 2 óra 51 perces csatában múlta felül az első helyen kiemelt szlovák Dominika Cibulkovát. A világranglistán 95. Vekic pályafutása első WTA-tornagyőzelmét aratta.

eredmény, egyes, döntő:
Vekic (horvát, 7.) - Cibulkova (szlovák, 1.) 5:7, 7:5, 7:6 (7-4)

19:37
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Wawrinka megverte Federert

A monacói tenisztorna svájci házidöntőjében az Australian Open-győztes Stanislas Wawrinka az első szettet ugyan elbukta Roger Federer ellen, de végül fordítani tudott. Ez volt Wawrinka második győzelme kettőjük 15. mérkőzésén, és pályafutása során először nyert Masters-tornát.

Monte-Carlo, döntő:
Wawrinka (svájci, 3.) - Federer (svájci, 4.) 4:6, 7:6, 6:2

További részletek itt.

19:42
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Hátrányban a MU

Phil Jones kézzel ütött bele a labdába Lukaku lövésénél, az Everton így büntetőt kapott a MU ellen, amit Baines értékesített. A balhátvédnek ez volt a 13. büntetője a PL-ben, és eddig mindegyiket belőtte. Ő az egyetlen olyan játékos, aki tíznél több büntetőt végezhetett el, és egyszer sem hibázott. Everton-MU 1-0.

19:53
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Négy góllal a negyedik helyért

A Bajnokok Ligája-indulásért harcoló Bayer Leverkusen háromgólos győzelmet aratott az utolsó előtti, azaz kieső helyen álló Nürnberg vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén.

Bundesliga, 31. forduló:
Nürnberg - Bayer Leverkusen 1-4 (1-1)
gól: Plattenhardt (26.), illetve Spahic (16., 80.), Boenisch (48.), Hilbert (87.)

A Leverkusen ezzel a győzelemmel visszvatte a negyedik helyet a szombaton Hamburgban nyerő Wolfsburgtól.

19:58
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Kettővel ég szünetben a MU

Az első félidő végén kettőre növelte előnyét az Everton a Manchester United ellen, a vendégvédők lescsapdjáját Mirallas játszotta ki, aki éles szögből lőtt a jobb sarokba. A félidőben: Everton-MU 2-0.

20:07
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Hajszálon múlt a a golfos lányok aranya

A magyar lánycsapat szoros küzdelemben a második helyen zárt a Máriavölgyben rendezett Európai Olimpiai Reménységek golfversenyén. A vasárnapi zárónapon az együttes 3-2-es vereséget szenvedett a szlovákoktól, mindez pedig azt jelentette, hogy holtversenyben az első helyen végzett a favorit cseh csapattal. A torna kiírása alapján ilyenkor a győztes mérkőzések száma dönt, ez pedig a cseheknek kedvezett.

Kiegyenlített volt a küzdelem a fiúk mezőnyében, az első helyet itt is a cseh válogatott szerezte meg, a másodikon a szlovén, a harmadikon pedig a szlovák csapat végzett. A magyar junior fiú válogatott ötödik lett. A versenyen hét ország legjobb 17 éven aluli játékosai mérték össze tudásukat, a házigazda magyar csapat mellett a cseh, a szerb, a szlovák, a szlovén, az osztrák és az orosz együttes versenyzett 6-6 fős fiú és lány csapattal.

A legjobb lány golfozó címet Rózsa Csilla kapta, a fiúk közül a szlovén Zan Luka Stirn bizonyult a mezőny legjobbjának. "Mindkét junior válogatottunk kiválóan szerepelt, elértük a kitűzött célunkat, elégedett vagyok, hiszen a lányok és a fiúk is jelentősen javítottak a tavaly elért eredményükön" - értékelt Sugár András, a Magyar Golf Szövetség elnöke.

20:11
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Szalai a padról nézi

A magyar válogatott Szalai Ádám kispadosként kezdte a Stuttgart-Schalke Bundesliga-meccset. Az első félidő végén 1-0-ra vezet a Stuttgart Harnik fejesgóljával.

20:27
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Michelisz: 8. hely a második futamon

Michelisz Norbert nem tudott beleszólni a dobogóért zajló csatába a túraautó-vb (WTCC) második franciaországi futamán. A futamot López nyerte Muller és Monteiro előtt, Michelisz a nyolcadik lett. Az összetettben López áll az élen, Michelisz eddig 14 pontot gyűjtött, amivel a 10.

20:30
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Zsinórban negyedszer győzött a Fradi

Az FTC 2-0-ra győzött a Budapest Honvéd otthonában az NB I 25. fordulójában. A Fradi első gólját Gyömbér szerezte - lesről - Pavlovic szöglet utáni fejese után, majd egy könnyen befújt büntető után Leonardo növelt az előnyt. A második félidőben a Fradi visszaállt, a Honvéd próbálkozott, de nagyon vérszegény támadójátékot produkált. A Fradi zsinórban negyedik meccsét nyerte, a Honvéd is négyes sorozatban van, csak éppen vereségből gyűjtött ennyit egyhuzamban.

NB I, 25. forduló:
Budapest Honvéd - FTC 0-2 (0-2)
gól: Gyömbér (28.), Leonardo (35., 11-esből)
piros lap: King (87., Honvéd)

További részletek itt.

20:33
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Öttel nyert vendégként az MTK

Az MTK ötgólos győzelmet aratott az Eger otthonában a nőikézilabda NB I alsóházi rájátszásának vasárnapi mérkőzésén.

eredmény, a 9-12. helyért:
Eszterházy KFSC-Globál Safe - MTK Budapest 18-23 (9-8)

20:43
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Hét Honvéd-gól a Puskás-kupán

A B csoport utolsó, vasárnapi meccsén a Budapest Honvéd 7-2-re legyőzte az ausztrál Melbourne Football Institute együttesét, így a magyar csapat lesz a Dinamo Zagreb ellenfele a bronzmérkőzésen a hétfői helyosztókon a 17 éven aluliak számára hetedik alkalommal kiírt Puskás Suzuki-kupa utánpótlás labdarúgótornán.

eredmény, B csoport:
Budapest Honvéd - Melbourne Football Institute (ausztrál) 7-2

A csoport végeredménye: 1. Real Madrid (spanyol) 6 pont, 2. Budapest Honvéd 3, 3. Melbourne Football Institute 0

A csoport: 
Dinamo Zagreb (horvát) - Panathinaikosz (görög) 5-0

A csoport végeredménye: 1. Puskás Akadémia 6 pont, 2. Dinamo Zagreb 3, 3. Panathinaikosz 0

A hétfői program:
az 5. helyért: Panathinaikosz - Melbourne Football Institute 11.00
a 3. helyért: Dinamo Zagreb - Budapest Honvéd 13.15
döntő: Real Madrid - Puskás Akadémia, Pancho Aréna 19.00

20:56
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Szalai beállt, és gólt lőtt!

Szalai Ádám az 56. percben lépett pályára, és a 69. percben a 16-osról a a jobb sarokba lőtt a Stuttgart-Schalke Bundesliga-meccsen. Apró szépséghiba, hogy ezzel is csak szépíteni tudott, mert a Stuttgart 3-0-s előnyt épített fel. Van még 20 perc, úgyhogy nem reménytelen teljesen a Schalke helyzete.

20:59
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Miért nem adták meg Szalai második gólját?

A 73. percben újabb gólt szerzett a magyar csatár a Stuttgart-Schalke meccsen, egy baloldali szöglet után a kapust megelőzve, akrobatikus mozdulattal pöckölte be a labdát cipőorral, de a játékvezető ezt nem adta meg. A partjelző azt jelezte, hogy a labda kikanyarodott a szögletnél, bár a lassításon nem így tűnt.

21:10
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Everton-MU 2-0

Negyvennégy év után először fordult elő, hogy az Everton oda-vissza legyőzte a Manchester Unitedet. A meccs már az első félidőben eldőlt, Jones kezezése miatt büntetőt kapott az Everton, amelyet a PL-ben eddig minden tizenegyesét értékesítő Baines a kapu közepébe lőtt. A félidő végén Mirallas éles szögből bevágta a másodikat, a MU pedig nagyon halovány produkciót nyújtott a fordulás után is. Az Everton ezzel a győzelemmel tapad az Arsenalra, a londoniak előnye egy pont a BL-ért érő negyedik helyért folyó harcban.

Premier League, 35. forduló:
Everton - Manchester United 2-0 (2-0)
gól: Baines (28., 11-esből), Mirallas (43.)

21:12
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Menthetetlen a Betis

A Rayo Vallecano sorozatban ötödik hazai mérkőzését nyerte meg a spanyol labdarúgó-bajnokságban: a madridi gárda a 34. forduló második vasárnapi összecsapásán a sereghajtó Real Betist verte 3-1-re.

Primera División, 34. forduló:
Rayo Vallecano - Real Betis 3-1 (2-0)
gól: Rochina (14.), Paulao (27., 11-esből), Larrivey (51.), illetve Chica (79.)

21:25
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Hiába hajtotta meg a végét a Schalke

A Schalke 3-1-es vereséget szenvedett a Stuttgart otthonában a Bundesliga 31. fordulójában. Harnik egy szabadrúgás utáni fejesből szerzett vezetést a sváboknak, majd a szünet után Cacau is fejjel volt eredményes.

A 60. percben Szakaj rúgatott gólt Harnikkal, így már fölényes volt a Stuttgart előnye. A Schalke a 69. percben szépített, a csereként beállt Szalai Ádám lőtt szépen 16 méterről. A magyar válogatott csatár később szerzett még egy gólt, de ezt a bíró nem adta meg, mert a partjelző azt jelezte, hogy a szögletnél a labda már kikanyarodott. A Schalke hét veretlenül megvívott találkozót követően kapott ki újra a Bundesligában.

Bundesliga, 31. forduló:
Stuttgart - Schalke 3-1 (1-0)
gól: Harnik (15., 59.), Cacau (54.), ill. Szalai (69.)

Az állás:
1. Bayern München 31 84-20 81 pont - már bajnok
2. Borussia Dortmund 31 71-34 64
3. FC Schalke 04 31 57-41 58
4. Bayer Leverkusen 31 54-38 54
5. VfL Wolfsburg 31 56-46 53
6. Bor. Mönchengladbach 31 54-39 49
7. FSV Mainz 05 31 46-49 47
8. FC Augsburg 31 41-45 43
9. 1899 Hoffenheim 31 67-66 40
10. Hertha BSC 31 38-42 38
11. Werder Bremen 31 37-59 36
12. Eintracht Frankfurt 31 39-53 35
13. SC Freiburg 31 39-54 35
14. Hannover 96 31 41-57 35
15. VfB Stuttgart 31 48-59 31
16. Hamburger SV 31 47-65 27
17. 1. FC Nürnberg 31 36-62 26
18. Eintracht Braunschweig 31 28-54 25

21:31
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Eddig csak kapufák a megyei rangadón

A Mezőkövesd két, a Diósgyőr egy kapufát ért el az első félidőben az NB I 25. fordulójának záró mérkőzésén, gól eddig nem született.

21:35
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Meghalt a bokszoló, akit tévésen ítéltek el

76 éves korában elhunyt Rubin Hurricane Carter, korábbi amerikai bokszoló, aki korábban 19 évet töltött börtönben egy olyan gyilkosságért, amelyet nem követett el. Életéről film is készült Hurrikán címmel, amelynek Denzel Washington volt a főszereplője. További részletek itt.

21:50
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Kétgólos hátrányban a Pick Szeged

A Pick Szeged kétgólos vereséget szenvedett a portugál Sporting CP vendégeként a férfikézilabda EHF Kupa negyeddöntőjének első, vasárnapi mérkőzésén.

férfi EHF-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Sporting CP (portugál) - Pick Szeged 29-27 (11-12)
gól: Portela 8, Solha 6/2, Marzo 4, Marzo 4, Moreira 4, Antunes 1, Silva 1, Dias 1, illetve Larholm 8/4, Balogh 6, Mindegía 5, Kekezovic 3, Zubai 2, Prce 1, Ancsin 1, Parrondo 1

Remekül kezdett a Szeged, az első félidő 15. percében már négy góllal vezetett (4-8). Ezt követően azonban fokozatosan felzárkózott a hazai csapat és öt perccel a szünet előtt már nála volt az előny. A magyar csapat ugyanakkor Balogh góljának köszönhetően 12-11-re fordított a pihenőig.

A fordulást követően sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, ám a hajrá a hazaiaknak sikerült jobban, így végül két góllal győztek. A visszavágót jövő vasárnap rendezik Szegeden, míg a sorozat történetében először sorra kerülő Final Four Berlinben lesz május 17-én és 18-án.

22:06
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Nagyon verik a Barcelonát

A férfikézilabda BL negyeddöntőjében a német Rhein-Neckar Löwen az első félidő után 22-14-re vezet a meglehetősen gyenge napot kifogó Barcelona ellen.

22:15
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Óriási csata volt Debrecenben

A Debrecen vasárnap hazai környezetben két góllal nyert a BVSC ellen a férfivízilabda ob I-ben az 5-8. helyért zajló rájátszás első mérkőzésén.

eredmény, az 5-8. helyért, 1. mérkőzés:
Debreceni VSE - BVSC-Zugló 9-7 (2-2, 2-1, 2-2, 3-2)

22:20
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

A Kaszás ott figyelt Moyes mögött

Egy fekete köpenyes, maszkos ember állt a Goodison Parkban a korábbi Everton-edző, a jelenleg a MU-t irányító David Moyes mögött. A Kaszás ötlete mögött állítólag a Paddy Power nevű fogadiroda állt, amely azt próbálta sugallni, hogy Moyes ideje lejárt.

22:31
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

A 91. percben döntötte el a Diósgyőr

Az NB I 25. fordulójának utolsó meccsén a Diósgyőr a 91. percben szerezte a mindent eldöntő gólt a Mezőkövesd ellen, a szabadrúgás után a lecsorgót szemfülesen a bal felsőbe emelő Bacsa Patrik révén.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Mezőkövesd-Zsóry FC - Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)
Mezőkövesd, 5000 néző
v.: Vad II.
Mezőkövesd: Horváth T. - Búrány, Velicky, Hegedűs Cs., Gévay - Dobos (Farkas B., 80.), Bognár I., Takács P. (Sigér, 86.), Melczer V. - Menougong (Rajczi, 88.), Harsányi.
Diósgyőr: Rados - Vági, Vadász, Kádár, Husic - Gosztonyi (Kostic, 56.), Nikházi (Bacsa, 56.), Elek Á., Augusto (Marjanovic, 68.) - Grumic, Futács.
sárga lap: Melczer (22.), Hegedűs Cs. (29.), Dobos (40.), illetve Elek Á. (52.)
gól: Bacsa (91.)

Kifejezetten eseménydús első félidőt láthatott közönség, mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, a hazaiak kétszer, a vendégek pedig egyszer a kapufát találták el. A fordulást követően már kevesebb lehetőséget lehetett feljegyezni, ellenben számos kemény belépő borzolta a kedélyeket. A hajrában a vendégek próbálkoztak többet, és a csereként beállt Bacsa 91. percben szerzett góljával elvitték a három pontot.

22:46
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Négyessel hangoltak az elődöntőre

A jövő héten az Európa Ligában a Valencia ellen elődöntőt játszó Sevilla 4-0-ra győzött a Granada ellen a spanyol bajnokság 34. fordulójában. Az első két gólnál komoly ajándékot kapott a Sevilla a vendégektől, előbb az első félidőben Mainz vette be a saját kapuját, majd az 51. percben Ilori elgurította a labdát kapusa mellett, de Gameiro becsúszva végül magának íratta a gól.

Gameiro az 58. percben gólpasszal szolgálta ki Mbiát, majd a kegyelemdöfést Vitolo adta meg egy kabaréba illő jelenet után. A Sevilla ezzel a győzelemmel három pontra megközelítette a negyedik helyen álló Bilbaót, amely 21 órakor kezd a Nou Campban a Barca ellen. A Sevilla óriási formában, legutóbbi tíz meccséből kilencet megnyert.

Primera División, 34. forduló:
Sevilla - Granada 4-1 (1-0)
gól: Mainz (14., öngól). Gameiro (51.), Mbia (58.), Vitolo (68.)

22:59
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Óriási bajban a Barcelona

A férfikézilabda BL legnagyobb esélyesének tartott Barcelona 38-31-re kikapott a német Rhein-Neckar Löwen otthonában a negyeddöntő első mérkőzésén. Sterbik Árpád csapatának nagyon össze kell kapnia magát, ha nem akar lemaradni a Final Fourról.

23:05
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Fogadjunk, hogy pécsi lesz a bajnok!

Létrejött a pécsi házidöntő a nőikosárlabda NB I-ben: a PINKK Pécsi 424 pénteki sikerét követően vasárnap a PEAC-PÉCS is bejutott a fináléba, ugyanis rendkívül kiélezett csatában egyetlen ponttal nyert a címvédő Sopron otthonában a párharc kimenetelét eldöntő harmadik felvonáson. A vendégek győztes kosarát Raksányi Krisztina szerezte az utolsó percben.

eredmény, elődöntő, 3. mérkőzés:
Uniqa Euroleasing Sopron - PEAC-PÉCS 55-56 (17-22, 13-17, 8-8, 17-9)
A párharc végeredménye: 2-1 a PEAC-PÉCS javára.

23:15
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Négy éve vártak erre a Benficánál

A Benfica két fordulóval a vége előtt megnyerte a portugál labdarúgó-bajnokságot, a lisszaboni együttes vasárnap az Olhanense 2-0-s legyőzésével megőrizte hétpontos előnyét a tabella élén a városi rivális Sportinggal szemben, így már most ünnepelhet. A találkozó hőse a két gólt szerző Lima volt. A Benfica 2010 után nyerte meg újra a bajnokságot.

23:22
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Olyan cselt csinált, hogy eltört a védő bokája

A Colorado 18 éves csatára, Nathan MacKinnon olyan cselt mutatott be a Minnesota ellen, amitől a rosszul fékező védő, Jared Spurgeon bokája eltört. Videó a Jégkorongblog cikkében.

23:30
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Nem volt jó vendég a Philly

A Philadelphia Flyers kétgólos hátrányból fordítva nyert a New York Rangers vendégeként az NHL rájátszásában, így egyenlített az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcában.

Rájátszás, főcsoport-negyeddöntő, 2. mérkőzés, Keleti főcsoport:
New York Rangers - Philadelphia Flyers 2-4
A párharc állása: 1-1

23:34
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

A szezon gólja lehetett volna

Óriási jelenet a Barcelona-Bilbao spanyol bajnoki 30. percében: egy jobb oldali beadás után a bilbaói Aduriz ollózva lőtt, de a bal kapufa kisegített a Barcát. Pár perccel később a Bilbaónak is szerencséje volt, Pedro passza után Alexis Sánchez pattintott az ötösről a lécre.

23:47
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

0-0-ról folytatják Messiék

Lüktető volt a játék az első félidőben, de gól nem született a Barcelona-Bilbao spanyol bajnokin. A Barca Alexis Sánchez, a Bilbao a gyönyörű ollózást bemutató Aduriz révén ért el egy-egy kapufát, nemsokára kiderül, mire mennek a csapatok a második félidőben.

23:52
2014. április 20.
Vágólapra másolva!

Nem látta a hét magyar gólt? Pótolja!

A magyar jégkorong-válogatott a Dél-Korea elleni 7-4-es győzelemmel kezdte a világbajnokságot. Ha nem látta a gólokat, megnézheti a Jégkorongblog cikkében!

00:00
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

40 ezer Barca-drukker otthon maradt

A Barca stadionjába 99 ezer néző fér be, de a Bilbao ellen 42 ezer hely üresen maradt, mert a klub Twitter-oldala szerint 57 090 szurkoló látogatott ki a vasárnap esti meccsre. Ennyit számít, ha nem megy a csapatnak?

00:08
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Vezet a Bilbao a Nou Campban

Vezet a Bilbao Barcelonában! Bartra hagyta el a labdát, amire Muniain lecsapott, Aduriz pedig a 16-os vonaláról okosan a bal sarokba csavart. A gól az 50. percben esett, úgyhogy van még ideje a Barcának. Kérdés, fel tud-e állni a nagy gödörben lévő csapat.

00:16
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Texasiak egymás ellen

Az alapszakaszgyőztes San Antonio Spurs hazai környezetben, a hajrában felőrölte a Dallas Mavericks együttesét, így 90-85-ös győzelemmel kezdte az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcot az NBA rájátszásának első fordulójában. A hazai csapatban Tim Duncan 27, Tony Parker pedig 21 pontot dobott.

Rájátszás, főcsoport-negyeddöntő, 1. mérkőzés, Nyugati főcsoport:
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 90-85

00:30
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Lövésnek szánta, gólpassz lett belőle

A 72. percben egyenlített a Barcelona a Bilbao ellen: Daniel Alves tette vissza a labdát Alexis Sáncheznek, akinek a lövése elment volna a kapu előtt, de Pedro az ötösnél beletette a lábát, így a kapuban kötött ki.

00:32
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Két perc alatt megfordította a Barca

Lendületbe jött a Barcelona, Messit vágták fel 17 méterre a kaputól, a szabadrúgást az argentin klasszis vállalta el, és nagy erővel lőtt a jobb sarokba. Ezzel már a Barca vezet 2-1-re, ez volt Messi 26. gólja a bajnokságban.

00:36
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Messi tíz gólra a csúcstartótól

A mostani gólja volt Messi 241. találata a spanyol bajnokságban, így már csak tíz gólra van a csúcstartó Telmo Zarrától.

00:44
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Már tapsolnak a drukkerek

0-1-nél még füttyszó hallatszott a Nou Campban és egy-két fehér zsebkendő is előkerült, Mascherano veszélyes lövése után azonban már összeütődtek a tenyerek. És a lecserélt Alexis Sánchezt is megünnepelték a nézők.

00:49
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Mascherano a megmentő

A 91. percben egyenlíthetett volna a Bilbao, Mikel Rico lövését azonban a bevetődő Mascherano blokkolta. Pinto már verve volt.

00:53
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Megnyerte a Barcelona

Vége a mérkőzésnek, a Barcelona 2-1-re győzött a Bilbao ellen, és ezzel feljött a második helyre. A Real Madrid nem lépett pályára ebben a fordulóban, a Valladolid elleni meccset május hetedikére halasztották.

01:08
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Óriási meglepetés Hollandiában

A bajnokságban csak kilencedik Zwolle 5-1-re győzött az első helyezett Ajax ellen a holland kupadöntőben. A rotterdami De Kuipben játszott döntő a 15. percben félbeszakadt az amszterdami drukkerek miatt, akik fáklyákat dobáltak a pályára. A Zwolle története első trófeáját nyerte.

01:23
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Ukrajna következik a hokivébén

A Dél-Korea elleni 7-4-es győzelem után a feljutó Ukrajna ellen játszik a magyar hokiválogatott a vébén. Az ukránok elleni kemény meccsre számíthatunk, miután a hétfői ellenfél az osztrákok elleni is a hosszabbításig húzta. A meccs beharangozóját itt olvashatják.

01:32
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Ennyi volt mára

Zárjuk a vasárnapi sportos hírfolyamot. Hétfőn is tartsanak velünk, korán kezdünk, mert a hokisok 9 órától jégre lépnek Ukrajna ellen. Köszönjük a figyelmet!