Vágólapra másolva!
Huszonötre nőtt a nevezhető magyar atléták száma a budapesti világbajnokság kezdete előtt 17 nappal.

A magyar szövetség honlapjának szerdai híradása szerint jelenleg 25 versenyző nevezhető 27 versenyszámban. Ezzel a Budapest 2023 Zsivótzky Gyula Program célkitűzése teljesülni látszik, előzetesen ugyanis 25 fős magyar csapatot határoztak meg.

A létszám még bővülhet, hiszen a magyar válogatott összeállítása háromlépcsős folyamatban alakul ki, a névsor jövő hétfőn válik véglegessé.

Kozák Luca lesz a magyar csapat egyik legnagyobb sztárja a világbajnokságon Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Mindössze négy olyan szám van - férfi és női 10 ezer méter, női 3000 méteres akadályfutás és férfi rúdugrás -, amelyben biztosan nem indul magyar atléta.

A budapesti vb-t augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, az utcai futó- és gyalogló versenyeknek a Hősök tere ad otthont.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.