Vágólapra másolva!
A budapesti atlétikai világbajnokság szerdai versenynapján remekül teljesítettek a magyarok, és a nemzetközi világsztárok szenzációs vb-győzelmei miatt is felrobbant a Nemzeti Atlétikai Központ. A hazai rendezésű világesemény érdekességei mellett is számos fontos történés volt a sportvilágban, így ha bármiről lemaradt volna, most bepótolhatja.

Hét magyar atléta szerepelt a budapesti atlétikai világbajnokság szerda délelőtti programjában. A Nemzeti Atlétikai Központban Kéri Bianka 800 méteren továbbjutott az elődöntőbe, míg Németh Mátyás az egyéni legjobbját érte el a távolugrás selejtezőjében. A 200 méteres versenyszámokban Sulyán Alexa, Takács Boglárka és az egyéni csúcsot futó Wahl Zoltán is kevéssel maradt le az elődöntőről; ahogyan a két női gerelyhajító, Szilágyi Réka és Moravcsik Angéla sem jutott tovább a selejtezőből.

Kozák Luca és az Ausztrál Celeste Mucci versenyeznek az atlétikai világbajnokságon Fotó: Csudai Sándor - Origo

Négy magyar sportolónak lehetett szurkolni a budapesti atlétikai világbajnokság szerda esti programjában. Wagner-Gyürkés Viktória 5000 méteren búcsúzott az előfutamok után, míg a kalapácsvető Gyurátz Réka és a hármasugró Szabó Beatrix sem jutott tovább a szám fináléjába. Magyar szemmel az est fénypontját Kozák Luca elődöntője jelentette 100 méteres gátfutásban, amelyben a tavalyi év női sportolója az új országos csúcsát megközeítve lemaradt a döntős helyekről. Összesen négy (nem is akármilyen) finálét is rendeztek szerdán: három futószám mellett női rúdugrásban avattak világbajnokot a Nemzeti Atlétikai Központban.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Zalaegerszeg egykori futballistáját, Abdullah Talal Hameedet eltűnés miatt körözi a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága. Szerdán délután aztán a horvát Sportske novosti már arról írt, hogy a magyar rendőrség megtalálta a 27 éves férfi Porsche Taycan típusú autóját.

Kirúgták Bíró Attilát Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége szerdán felmentette Bíró Attilát a női válogatott szövetségi kapitányi tisztségéből.

Az Ázsiai Bajnokok Ligája selejtezőjében drámai végjátékot követően 4-2-re győzött az Al-Ahli Dubai ellen és bejutott a csoportkörbe a szaúdi Al-Nasszr, Cristiano Ronaldo azonban ünneplés helyett ismét hisztizett.

A Dárdai Pál által irányított berlini Hertha olyan szörnyen kezdte a bajnokságot a német másodosztályban, ahogy a legjobbak közül kieső csapat még soha. Első három találkozóját elveszítve, ráadásul még gólt sem rúgva az utolsó helyen áll. Vagyis Berlin nyugati térfelén a fociszurkolók rémálma folytatódik. Sajnos ennek a tragédiának négy magyar szereplője is van.

Máté Csaba győzelmet vár Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Csütörtökön, magyar idő szerint 18 órától a litván bajnok Zalgiris Vilnius otthonában lép pályára a Ferencváros az Európa Konferencia Liga rájátszásának első meccsén. A sorsdöntő találkozó előtt már a litván fővárosban tartott sajtótájékoztatót Máté Csaba, a Fradi edzője.