Vágólapra másolva!

Radulovics engedélye szinte biztos<br/>

Szinte biztosra vehető, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság áldását adja arra, hogy a jugoszláv származású Radulovics Bojana játszhat a magyar nőikézilabda-válogatottban a sydneyi olimpián.

Schmitt Pál, a MOB elnöke, a NOB protokollfőnöke pénteken beszélt az ügyben illetékes Gilbert Felli NOB-sportigazgató munkatársával, aki azt mondta: ha valamennyi érdekelt hozzájárul ahhoz, hogy a játékos magyar színekben szerepeljen, akkor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyáltalán nem tárgyalja az ügyet, hanem szinte automatikusan kiadja a játékengedélyt.

A Jugoszláv Olimpiai Bizottság és a Jugoszláv Kézilabda Szövetség, valamint a Nemzetközi Kézilabda Szövetség már hozzájárult a világklasszis balkezes átlövő Magyarországra "igazolásához", ugyanakkor a MOB és a magyar szövetség kérvényezte a licencet. Emellett feltétel, hogy az országot váltó játékos magyar állampolgár legyen, de már ez sem kizáró ok: a Dunaferr 27 éves kiválósága tavaly november 3-án tette le az esküt, s kapott magyar személyi igazolványt és útlevelet.

(MTI)

Korábban:

Mocsai Lajos, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön kijelölte 15 fős utazó keretét a szombati, Csehország elleni Eb-selejtezőre. Radulovics Bojana ott még nem, az olimpián azonban valószínűleg pályára lép választott hazája színeiben.