Vágólapra másolva!
Skaliczki Lászlót választották meg a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitányának - megbízatása egy plusz két évre szól. A szövetség siófoki elnökségi ülésén közel négyórás vita előzte meg a döntést. Skaliczki Kovács Pétert és Buday Ferencet "előzte meg".

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára hangsúlyozta: egyértelmű célkitűzés, hogy a csapat részt vegyen a 2003-as portugáliai világbajnokságon, majd a 2004-es athéni ötkarikás játékokon. "Sajnos Hajdu János vezetésével Eb-ről, vb-ről és olimpiáról is lemaradtunk. Remélem, az új kapitánnyal ez nem fordul elő."

A főtitkár kiemelte: az döntött Skaliczki mellett, hogy férfi klubcsapatokkal már kitűnő eredményeket ért el. A Pick-Szegeddel 1996-ban, a Dunaferrel pedig tavaly lett bajnok, míg a dunaújvárosiakkal idén Magyar Kupát nyert, tavaly KEK-döntős volt.

Skaliczki úgy nyilatkozott, hogy végtelenül boldog, de tudja, komoly munka áll előtte: "Nagyon nagy kihívás és megtiszteltetés, hogy én lettem a kapitány. Ez a szakma csúcsa. Szeretném meghálálni a bizalmat és minden tudásommal a csapat érdekeit szolgálni. Várhatóan már szeptemberben be kell nyújtanom a szövetséghez az elképzeléseimet, elveimet és azok névsorát, akikre munkám során támaszkodni szeretnék."

Skaliczki László Újkígyóson született 1955. április 7-én. Játékosként szerepelt a Szegedi Volánban, amellyel 1976-ban MNK-nyert. A következő évben már szülőfalujának csapatában játszott, egészen 1989-ig. Ezután edzősködött is Újkígyóson, Békéscsabán, majd Komlón. Utóbbival tevékenységével párhuzamosan a férfi ifjúsági válogatott élén dolgozott. 1995-ben a Pick-Szegedhez került, amellyel bajnok (1996), City Kupa-elődöntős, Magyar Kupa-ezüstérmes és BL-negyeddöntős lett. A 1998/99-es idényben a Tiszavasvári, majd a Dunaferr edzője lett, utóbbitól idén májusban távozott. A dunaújvárosiakkal bajnokságot (2000) és Magyar Kupát (2001) nyert, valamint bejutott a KEK döntőjébe (2000).

Korábban: